Web Analytics
Si naglasio potrebu ubrzane izgradnje Šangaja u modernu socijalističku međunarodnu metropolu - BetaRS

Si naglasio potrebu ubrzane izgradnje Šangaja u modernu socijalističku međunarodnu metropolu

Svet | 04.12.2023 | access_time 09:20
Si naglasio potrebu ubrzane izgradnje Šangaja u modernu socijalističku međunarodnu metropolu
BETAPHOTO/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION
Kineski predsednik Si Đinping naglasio je potrebu ubrzane izgradnje Šangaja u modernu, socijalističku i međunarodnu metropolu, fokusirajući se na izgradnju međunarodnih centara za ekonomiju, finansije, trgovinu, dostavu i naučno-tehnološke inovacije.

Si, koji je i generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsednik Centralne vojne komisije, to je izjavio tokom inspekcijske turneje u Šangaju koja je trajala od 28. novembra do 2. decembra, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Tokom inspekcije, Si je naglasio potrebu da grad u potpunosti sprovede novi razvojni koncept i važnost fokusiranja na promovisanje visokokvalitetnog razvoja i izgradnju novog razvojnog obrasca.

Naglasio je značaj tehnoloških inovacija kao vodiča, reformi i otvaranja kao pokretača, velikih nacionalnih strategija kao smernica i modernizacije urbane uprave kao zaštitne mere.

Si je 1. decembra ujutru takođe saslušao izveštaje o radu Opštinskog komiteta KPK Šangaja i Vlade Grada Šangaja.

Predsednik Kine je pozvao na napore za unapređivanje kulturne meke moći zemlje i naglasio neophodnost održavanja sastanaka rukovodstva KPK.Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika