Web Analytics
Popović za Betu: Šapić je najnepristojniji i najgori gradonačelnik Beograda - BetaRS

Popović za Betu: Šapić je najnepristojniji i najgori gradonačelnik Beograda

Politika | 04.12.2023 | access_time 10:40
Popović za Betu: Šapić je najnepristojniji i najgori gradonačelnik Beograda
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Prva na listi "Srbija protiv nasilja" za beogradske izbore Mila Popović izjavila je danas da je Aleksandar Šapić najgori i najnepristojniji gradonačelnik u posleratnoj istoriji Beograda.

Komentarišući uvrede koje je Šapić izrekao novinaru Dušanu Čaviću, nazivajući ga dripcem i magarčinom, Popović je agenciji Beta kazala da je Šapić "čak i za standarde Srpske napredne stranke (SNS) najgori gradonačelnik Beograda".

"Njegov prethodnik (Zoran Radojičić) se nije mešao u svoj posao, dok su Mali (Siniša) i Vesić (Goran) započeli rušenje Beograda u Savamali i s rušenjem nisu stali do kraja mandata. Šapić je čak nastavio da ruši tuđe kuće, ali je svoju nezakonitu legalizovao", kazala je Popović.

Prema njenim rečima, Šapića i njegov tim ne izdvajaju samo korupcija i nuđenje nameštanja tendera, "što smo imali prilike da slušamo kako sprovodi njegov šef kabineta (Nenad Milanović)", već i nepristojnost u komunikaciji s Beograđanima i nesposobnost da završi barem jedan projekat važan za život ljudi.

Naglasila je da u gradu vlada saobraćajni haos, "jer se gradski prevoz bukvalno raspada".

"Ali ono što Šapića izdvaja od svih prethodnika jeste to što je sve nas, kao gradonačelnik, u danima neverovatnog bola i tuge zbog ubistava u osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' i u selima pored Mladenovca, ostavio same. Nije se udostojio ni da se vrati u Beograd i bude s nama, a danas kada mu to neko spomene on mu, kao što je to uradio samo pre dva dana gospodinu Čaviću, preti i vređa ga", istakla je ona.

Dodala je da Šapića izdvaja i to što ignoriše javno objavljene dokaze o korupciji gradske sekretarke za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandre Čamagić, "koja se sumnjiči da je zloupotrebila projekte za borbu protiv vršnjačkog nasilja zarad sticanja lične koristi".

"Šapića izdvaja i to što ne reaguje na činjenicu da je grad Beograd, dok je on bio gradonačelnik, finansirao NVO Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda za koju je objavljeno da je kupovala glasove preko kol centra. Zbog svega navedenog Šapić će, bez konkurencije, ostati upamćen kao najgori gradonačelnik Beograda", ocenila je Popović.

Navela je da je Beogradu potreban gradonačelnik koji će raditi u korist građana, a ne za "režimske investitore i izvođače".

"Beogradu je neophodan gradonačelnik koji hoće, može i zna da izgradi vrtiće za svako dete, obezbedi sigurne škole i školska dvorišta, kupi nova vozila kako se leti ne bismo 'kuvali' u njima, a zimi strahovali da nećemo stići tamo gde smo krenuli zbog dotrajalih guma", kazala je.

Popović ističe da je kandidat koalicije "Srbija protiv nasilja" profesor Vladimir Obradović okupio tim ljudi kojima je interes Beograda važniji od "džepova investitora koji pod pokroviteljstvom SNS-a već 11 godina pokušavaju da betoniraju duh grada".

"Nisu u tome uspeli i 17. decembra će im Beograđani to i saopštiti", smatra Mila Popović.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izvređao je pre dva dana Dušana Čavića, aktivistu i jednog od autora emisije "Marka žvaka".

Čavić je iskoristio Šapićevu konferenciju za medije na Novom Beogradu, kako bi gradonačelniku postavio nekoliko pitanja.

Kada ga je Čavić upitao "zbog čega se pred OŠ 'Vladislav Ribnikar nije poklonio senima mrtve dece", Šapić je Čaviću više puta ponovio da je "dripac, dripčina i magarčina".

"Slušaj me sad dripčino jedna… slušaj me sad dripčino jedna. Ušao sam u svaku školu, samo se nisam slikao, dripčino… Pa nisam se slikao magarče jedan nevaspitani", vikao je Šapić na novinara.

Aleksandar Šapić je posle ubistva đaka i radnika obezbeđenja u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja ove godine, i ubistva mladih dan kasnije u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca položio vence nastradalima, ali ne na mestima na kojima su oni ubijeni već ispred Skupštine Beograda, što je ispraćeno kamerama.

Pravdao se da na dane ubistva nije bio u Srbiji.

Teme