Web Analytics
Obradović (SPN): Beograđani će na izborima poraziti 'Šešelj-Šapić' koaliciju - BetaRS

Obradović (SPN): Beograđani će na izborima poraziti 'Šešelj-Šapić' koaliciju

Politika | 04.12.2023 | access_time 14:30
Obradović (SPN): Beograđani će na izborima poraziti 'Šešelj-Šapić' koaliciju
Foto: Beta/EMIL VAS

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste Srbija protiv nasilja Vladimir Obradović rekao je danas da će Beograđani 17. decembra poraziti Šešelj-Šapić koaliciju i da su zato izbori koji slede najvažniji za Beograd od 2000. godine.

"Svestan rapoloženja Beograđana i poraza na izborima koji mu sledi, Vučič je bio primoran da na svoju beogradsku listu uključi i Vojislava Šešelja, simbol političkog nasilja u Srbiji", izjavio je Obradović.

Dodao je da je to uvreda za Beograđane koji će odgovor na tu uvredu dati masovnim izlaskom na birališta 17. decembra.

"Masovni izlazak Beograđana na izbore će dovesti do smene vladavine naprednjačko-socijalističkog režima nakon decenije koju su obeležili raspad sistema javnog prevoza, nezapamćena divlja gradnja, urbanizam skrojen po potrebama lažne elite i privilegovanih investitora, zapuštanje gradske infrastrukture, uništavanje kulturno-istorijskog nasleđa i opšti porast nasilja", ocenio je on.

Kazao je i da Beograđani na predstojećim izborima biraju između politike reda koja će Beograd odbetonirati i ozeleneti i politike čiji je otac Šešelj, a čije je sadašnje oličenje bivši gradonačelnik Aleksandar Šapić.

"Nedopustivo je da kandidat za bilo koju javnu funkciju nasrće i vređa svoje političke neistomišljenike i kritičare, što je pre dva dana učinio Šapić napadom na novinara Dušana Čavića", naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima, za oporavak Beograda je ključno da glavnim gradom ponovo upravljaju ljudi koji ga poznaju, razumeju i vole, ali i koji imaju snage i znanja da Beograd izvedu iz haosa u koji su ga "svojom nesposobnošću, neznanjem i korupcijom uveli Šešeljevi učenici".

Teme