Web Analytics
U Crnoj Gori počela sadnja 100.000 sadnica crnog bora - BetaRS

U Crnoj Gori počela sadnja 100.000 sadnica crnog bora

Životna sredina | Izvor: Beta | 04.12.2023 | access_time 16:35
U Crnoj Gori počela sadnja 100.000 sadnica crnog bora
Akcijom pošumljavanja Dajbabske gore u Crnoj Gori, počela je sadnja 100.000 sadnica crnog bora, u okviru projekta "BORimo se za naše šume", saopštile su danas kompanije Mindelez internešnl i Nelet grupa, koje su realizovale kampanju.

Kako je navedeno, u kampanji će se sadnicama u narednom periodu ozeleneti različite lokacije u Podgorici, Danilovgradu, Kolašinu, Andrijevici i Mojkovcu.

Reč je o zajedničkoj inicijativi kompanija, u okviru koje su potrošači kupovinom Milka proizvoda, u vrednosti pet evra tokom jula i avgusta, doprineli ovom ekološkom projektu. 

Institucionalnu podršku inicijativi pružili su pored ostalih crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja severa Crne Gore.

"Ponosni smo što smo današnjom akcijom započeli sadnju 100.000 sadnica crnog bora u Crnoj Gori i što smo zajedno sa partnerima i građanima, koji su doprineli našem cilju u ovoj akciji, pokretači pozitivnih promena usmerenih na zaštitu lokalne životne sredine i revitalizaciju šumskih područja Crne Gore", kazala je generalna direktorka kompanije Mondelez internešenel za tržišta Adria regije i Bugarsku Marina Hadrović.

Hadrović je podsetila da su zaposleni u kompaniji ovog proleća, u saradnji sa lokalnim komunalnim preduzećima, kroz različite aktivnosti učestvovali u sadnji novih stabala lišćara i četinara u Srbiji i Hrvatskoj.

Iz kompanije Nelt grupa istakli su da akcija predstavlja korak napred ka održivoj budućnosti.

"Pokazujemo primer snage partnerstva dve kompanije, kao i značaj brige o lokalnoj zajednici na delu. Sa kompanijom Mondelez internešenel i našim sugrađanima napravili smo značajan korak za očuvanje prirodnog nasleđa Crne Gore", istakla je izvršna direktorka Nelt Grupe za tržišta Crne Gore i Albanije Ljilja Pižurica.

Kako se podseće, inicijativa "BORimo se za naše šume" usledila je kao nastavak prethodno uspešne organizovane akcije usmerene na zaštitu životne sredine i doprinos lokalnoj zajednici koje je kompanija Mondelez internešenel organizovala u Srbiji i Hrvatskoj.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina