Web Analytics
Poštu Oliveru Ivanoviću u Kosovskoj Mitrovici odali predstavnici koalicije 'Srbija protiv nasilja' - BetaRS

Poštu Oliveru Ivanoviću u Kosovskoj Mitrovici odali predstavnici koalicije 'Srbija protiv nasilja'

Politika | Izvor: Beta | 04.12.2023 | access_time 20:55
Poštu Oliveru Ivanoviću u Kosovskoj Mitrovici odali predstavnici koalicije 'Srbija protiv nasilja'
Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" su danas u Kosovskoj Mitrovci položilo vence na spomen-ploču i odali poštu političaru Oliveru Ivanoviću (1953- 2018) za čije ubistvo još niko nije odgovarao.

Uz Aleksandra Jovanovića - Ćutu, u delegaciji su bili Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Žarko Ristić, Bora Novaković, Slavica Radovanović i Aleksandar Ivanović, naveo je portal KoSSev.

Obećali su da će nalaženje ubica, organizatora, učesnika i naručilaca političkog ubistva Ivanovića biti jedna od prioritetnih stvari ukoliko njihova lista pobedi na izborima 17. decembra u Srbiji.

"U ovoj zemlji kada kažeš ono što misliš, platiš glavom, kada si novinar i kada takođe radiš samo svoj posao, zapale ti kuću", kazao je Jovanović i ukazao da je "pitanje samo jto ko je od nas koji slobodno govore sledeći Ivanović".

Po njegovim rečima, svaki dan koji je protekao da se ne zna ko je ubio Ivanovića je "novo ubistvo".

Ocenio je da "ova zemlja u kojoj živimo nije ni Srbija, ovo nije ni Kosovo ni Metohija", već ovde "vladaju pravila Kolumbije - to su oni koji vladaju i Kosovom i Srbijom".

Poručio je da ipak dolazi vreme kada će ubice sigurno odgovarati jer "ne postoji način da se to ne desi... da se konačno ne sazna istina: ko je ubio ovog čoveka".

"Neka mu je večna slava i hvala za hrabrost i za sve ono što je govorio i radio i davao podršku onima koji su uplašeni, onima koje i dan danas guraju u autobuse i prete da će dobiti otkaz!", rekao je Jovanović o Oliveru Ivanoviću.

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" su u Kosovskoj Mitrovci pozvali gradjane da ih podrže na izborima i naglasili da bi to najpre trebalo da učine radi "borbe za Srbiju, za pravdu, bez nasilja", preneo je portal KoSSev.

KoSSev piše i da je, za razliku od juna, kada su političari i aktivsti te grupacije bili u Zvečanu, gde su pojedini građani negodovali zbog njihovog dolaska, današnja njihova poseta protekla mirno.

Teme