Web Analytics
Raspisana međunarodna poternica za Ljupčom Palevskim, osumnjičenim za ubistvo 14. godišnje Vanje - BetaRS

Raspisana međunarodna poternica za Ljupčom Palevskim, osumnjičenim za ubistvo 14. godišnje Vanje

Region | 04.12.2023 | access_time 21:25
Raspisana međunarodna poternica za Ljupčom Palevskim, osumnjičenim za ubistvo 14. godišnje Vanje
  Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makdonije raspisalo je večeras međunarodnu poternicu za Ljupčom Pamevskim, prvoosumnjičenim za kodnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panča Žežovskog.

"Ljupčo Palevski, rođen 12. 12. 1964. u Skoplju se traži sa međunarodnom poternicom za istragu krivičnih dela 'otmica' i 'ubistvo' po naredbi XV KO broj 3047/23 Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje", objavljeno je na sajtu MUP Severne Makedonije.

Ljupčo Palevski zvani Palčo, prvoosumnjičeni da je organizovao otmice i lično ubio 14-godišnju Vanju Đorđevsku iz Skoplja 27. novembra i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa 22. novembra. 

Za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje devojčice Vanje Đorčevske osumnjičeno je pet osoba, među kojima je i njen otac, saopštili su danas pre podne skopsko tužilaštvo i Ministarstvo policije Severne Makedonije na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Ministar unutrašnjih  poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski je rekao da je Palevski 30. novembra, sa advokatom, otišao vozilom u Beograd, a potom u Bugarsku.

Vanja Đorčevska je, prema nformacijama iz istrage. krenula od kuće 27. novembra ujutro u školu oko 7.30 sati iz stana koji se nalazi u naselju Debar Malo u centru Skoplja.

Ministar polcije je naveo da je kidnapovana u ulazu zgrade u kojoj je živela nakon što je njen otac prethodno sa organizatorom podelio informaciju o vremenu njenog izlaska.

"Kao što vam je već poznato, motiv je 'koristoljublje', pri čemu je jedno od lica u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje krivičnog dela u cilju iznude novca od majke maloletnice, od čega bi dalje svi umešani imali materijalnu korist", rekao je Spasovski.

Prema njegovim rečima, kidneperi su imali informacije kada će devojčica izaći, uzeli su je u ulasku u zgradi i sa vezanim rukama i nogama u vreći za spavanje je stavili u gepek automobila sitronen.

"Ispred sitronena se nalazi vozilo reno kango koje celo vreme se kreće ispred. Odnesena je na lokaciji van Skoplja i, prema svedocima, tamo je izvršeno ubistvo, a posle toga je zapaljeni vozilo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.  

Dodao je da je "glavni organizator i izvršilac je 27. novembra, prema do sada utvrđenim dokazima, negde oko 10.00 pištoljem ubio maloletnicu uplašen od dokaza koje je policija mogla da pronađe u istrazi koja je već počela odmah nakon prve prijave za to krvično delo".

Teme