Web Analytics
Naslovne strane za utorak 5. decembar - BetaRS

Naslovne strane za utorak 5. decembar

Društvo | 05.12.2023 | access_time 08:25
Naslovne strane za utorak 5. decembar
Foto: Pixabay

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 5. decembar, pišu o kampanji stranaka uoči izbora 17. decembra, naročito o odnosima Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

BLIC - "Porodica Bali uzgaja najsladje kruške, Zorići obradjuju 40 hektara" - uoči izbora "Najdomaćina 2023". "Zločin pred kojim je zanemeo region" - ubistvu devojčice (14) u Severnoj Makedoniji.

VEČERNJE NOVOSTI - "Rezervni oficir iz Bosilegrada radio za Bugare", piše list. List pod naslovom: "Posle snimka uvreda, jače sumnje u SPS" piše da je Srpska napredna stranka ljuta posle "slučaja Blace" - uvredljive pesme mesnog zvaničnika SPS na jednom lokalnom skupu o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

DANAS - "Pretili su da će me iseliti zbog pesme o Vučiću", rekao je Dejan Dimitrijević iz Blaca, četvrti na listi Socijalističke partije koga je SPS izbacila zbog pevanja. "Vlast mora da bude smenjiva", rekao je bivši košarkaš "Partizana" Predrag Drobnjak koji je potpiso inicijativu "ProGlas".

NOVA - List piše o predizbornom skupu Srpske napredne stranke u subotu u Beogradu pod naslovom: "Demonstracija lažne snage". "Penzioner jedva ima za hranu iz potrošačke korpe", piše list.

POLITIKA - "Metro u Beogradu napokon postaje java" kazao je advokat Toma Fila, kandidat kolicije Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbije i Zelene Srbije za gradonačnika Beograda. "Mi se borimo za decentralizaciju", rekao je lider Lige soccijaldemokrata vojvodine Bojan Kostreš.

Teme