Web Analytics
Kina počinje da gradi prvu nacionalnu bazu za istraživanje energije vetra na moru - BetaRS

Kina počinje da gradi prvu nacionalnu bazu za istraživanje energije vetra na moru

Tehnologija | 05.12.2023 | access_time 14:20
Kina počinje da gradi prvu nacionalnu bazu za istraživanje energije vetra na moru
Fotografija prikazuje projekat izgradnje vetroelektrane u zalivu Pinghaj u Putianu, u jugoistočnoj kineskoj provinciji Fuđian. (Sinhua/Song Vejvej)

Izgradnja prve kineske nacionalne baze za istraživanje i testiranje energije vetra na moru počela je 1. decembra u istočnoj provinciji Fuđian, objavila Državna mrežna korporacija Kine(State Grid Corporation of China), prenosi Sinhua.

Baza, planirana za puštanje u rad 2024. godine zajednička je investicija i zajednički je gradi nekoliko kompanija, uključujući Drćavnu mrežnu korporaciju, korporacija Čajna Huadjan (China Huadian Corporation Ltd) i kroporacija Pauer konstrakšn (Power Construction Corporation of China).

Po završetku, baza će integrisati funkcije analize simulacije, testiranja rada, procene karakteristika i tehnološkog istraživanja i razvoja, saopštila je kompanija Fuđian elektrik pauer (State Grid Fujian Electric Power Co., Ltd) koja je ogranak Državne mrežne korporacije Kine.

Takođe će biti u stanju da podrži najsavremenija svetska istraživanja kao što su empirijske studije o vetroturbinama velikog kapaciteta na moru, dodao se u saopštenju.

Teme