Web Analytics
Sferopulos želi pametnu igru Zvezde protiv Valensije u Evroligi - BetaRS

Sferopulos želi pametnu igru Zvezde protiv Valensije u Evroligi

Kosarka | Izvor: Beta | 05.12.2023 | access_time 15:10
Sferopulos želi pametnu igru Zvezde protiv Valensije u Evroligi
Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je danas da njegova ekipa mora da igra pametno u predstojećoj utakmici protiv Valensije, prvoj od dve koliko će do kraja nedelje odigrati u Španiji, u sklopu duplog kola u Evroligi.

"Jeste da nam predstoji duplo kolo u Evroligi, ali mi se fokusiramo samo na prvu utakmicu protiv Valensije. Mislim da će se boriti veoma hrabro kako bi se vratili na pobednički kolosek, pošto su imali negativnu seriju, tako da očekujem veoma tešku utakmicu. Mi moramo da budemo veoma koncentrisani, da igramo pametno u oba pravca, da koristimo prednosti koje čitamo na terenu", rekao je Sferopulos, preneo je klupski sajt.

Košarkaši Zvezde trenirali su danas u dvorani "Aleksandar Nikolić", a posle zajedničkog ručka putuju u Španiju na utakmicu 12. kola Evrolige protiv Valensije, koja se igra u sredu od 20.30.

Zvezda u utakmicu ulazi sa četiri pobede i sedam poraza, a Valensija sa pet pobeda i šest poraza.

Trener Zvezde je na treningu imao sve igrače na raspolaganju osim Adama Hange.

Ove sedmice je duplo kolo u Evroligi, pa će Zvezda u petak od 20.30 igrati protiv Baskonije, u 13. kolu.

Košarkaš Zvezde Marko Simonović rekao je da očekuje dve teške utakmice, pošto španske ekipe odlikuje brza igra.

"Moramo da se pripremimo na to, prvi meč je protiv Valensije i moramo da damo maksimum i ostvarimo pobedu. Mislim da treba da zaustavimo njihovu tranziciju, dobro trče, a ključ svega je naša odbrana kao u drugom poluvremenu protiv Efesa. Generalno fokus je sada na Valensiji. Da taj duel spremimo što bolje", naveo je on.

Teme