Web Analytics
Predstavljen projekat 'Novi Zlatibor - vizija budućnosti' - BetaRS

Predstavljen projekat 'Novi Zlatibor - vizija budućnosti'

Ekonomija | Izvor: Beta | 05.12.2023 | access_time 16:30
Predstavljen projekat 'Novi Zlatibor - vizija budućnosti'
Foto: Beta/Saša Đorđević
Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je danas da se ta opština opredelila za masovni turizam na Zlatiboru i da je pred njom druga faza razvoja tog modela, projekat "Novi Zlatibor - vizija budućnosti".

"Predstoji nam gradnja 'novog Zlatibora', izgradnja golf terena, sportskih terena i zabavnih sadržaja koje savremeni turisti traže", rekao je Stamatović na predstavljanju tog projekta, kojim su planirani novi sadržaji na vrhu Tornika i nove trase gondolske žičare od vrha Tornika do Pribojske Banje.

Dodao je da Čajetina u privlačenju turista najviše koristila iskustva skandinavskih zemalja "jer su oni izuzetno praktični".

"Strategiju razvoja koja je urađena 2004. godine, uz našu stručnu pomoć uradio je norveški institut Niva i tada su nas pitali za koji vid turizma hoćemo da se opredelimo u našim strateškim planovima, a mi smo se opredelili za masovnost, jer su u svakom poslu profit i zarada upravo u masovnosti", istakao je Stamatović.

Dodao je da se nada da će Zlatibor vrlo brzo postati svetska turistička destinacija.

"Trudićemo se da radimo u opštem interesu, da pomognemo svojoj državi i lokalnom stanovništvu, tu gde mi živimo i gde dobijamo podršku za sve ovo što radimo", rekao je Stamatović.

Predstavljanju projekta "Novi Zlatibor – vizija budućnosti" prosustvovao je ministar omladine i turizma Husein Memić
koji je rekao da će razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić da se formira vladina resorna grupa koja će biti zadužena za razvoj turizma na toj planini.

Teme