Web Analytics
Uhapšen Ljupčo Palevski, osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje devojčice u Skoplju - BetaRS

Uhapšen Ljupčo Palevski, osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje devojčice u Skoplju

Region | Izvor: Beta | 05.12.2023 | access_time 22:20
Uhapšen Ljupčo Palevski, osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje devojčice u Skoplju
Foto: Beta/Miloš Miškov
 Uhapšen je Ljupčo Palevski, prvo osumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg berberina Panča Žežovskog, objavili su večeras makedonski mediji.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makdonije Oliver Spasovski je za 22.30 sati zakazao vanrednu konferenciju za novinare, a skopsko tužilaštvo je Televiziji Telma potvrdilo da je Palevski uhapšen u Turskoj. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije raspisalo je sinoć međunarodnu poternicu za Palevskim, koji je osumničen da je organizovao otmice i lično ubio 14-godišnju Vanju Đorđevsku iz Skoplja 27. novembra i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa 22. novembra.

Za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje devojčice Vanje Đorčevske osumnjičeno je pet osoba, među kojima je i njen otac.

Sudija za prethodni postupak skopskog krivičnog suda  juče je odredio protvor od 48 sati Vanjinom ocu Aleksandru Đorčevskom, koji je prethodno u policiji proveo 24 sata na ispitivanju.

Pritvor od 48 sati juče je, dodaje se, određen i za još troje osumnjičenih za ubistvo Vanje Đorčevske i Panča Žežovskog.

Prema izjavama osumnjičenih, Aleksandar Đorčevski je Pavleskog obavestio kada će Vanja napustiti svoju kuću u naselju Debar malo u centru Skoplja i uputiti se u školu.

Vanja je kidnapovana u ponedeljak 27. novembra ujutru oko 7.30, a prema izjavama osumnjičenih, od kojih je jedan bio svedok samog čina, ubijena je istog dana oko 10.00.

Njeno telo pronađeno je u ataru sela Brazda na periferiji Skoplja, gde se nalazio i zapaljeni automobil Sitroen, koji je korišćen za njenu otmicu.

Vanjinom ubistvu prethodila je otmica i ubistvo 74-godišnjeg Panča Žežovskog, vlasnika Sitroena, koji je prema istrazi, ubijen zbog duga od 500 evra.

Teme