Web Analytics
Jovanović (NADA) za Betu: SNS i Vučić će imati lošiji rezultat nego na prethodnim izborima - BetaRS

Jovanović (NADA) za Betu: SNS i Vučić će imati lošiji rezultat nego na prethodnim izborima

Politika | 06.12.2023 | access_time 16:50
Jovanović (NADA) za Betu: SNS i Vučić će imati lošiji rezultat nego na prethodnim izborima
Foto: Beta/MILAN ILIC

Nosilac liste "Nada za Srbiju" profesor Miloš Jovanović izjavio je danas da ne postoji niti jedan objektivan razlog da sadašnja vlast ostvari bolji rezultat na izborima nego pre godinu i po dana.

Komentarišući tvrdnju Aleksandra Vučića da će SNS na predstojećim izborima osvojiti apslolutnu većinu, Jovanović je agenciji Beta kazao da bi zbog "sloma" kosovske politike i "loše" ekonomske situacije lista Aleksandra Vučića trebalo da zabeleži znatno lošiji rezultat nego na prethodnim izborima 2022. godine.

"Nikada se nisam bavio tom vrstom predviđanja niti istraživanjima javnog mnjenja. Jedno je ipak jasno: ne postoji niti jedan objektivan razlog da sadašnja vlast ostvari bolji rezultat nego pre godinu i po dana. Sasvim suprotno. Nakon potpunog sloma kosovske politike i događaja u Banjskoj, kao i sveopšte ekonomske i društvene situacije jedino što bi bilo logično je da njihov izborni rezultat bude osetno niži", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ostaje s druge strane pitanje "besomučne i bezmalo gebelsovske propagandne mašinerije" čije efekte ne treba nikako zanemariti kao i pitanje kontrole izbornog procesa.

"Ali kako god da bude, svaka zemlja u krajnjem ishodu dobije sudbinu kakvu zaslužuje da ima. Na nama je da se borimo za bolju, pristojnu i snažnu Srbiju i menjamo stvari na bolje. Ne sumnjam da ćemo u tome uspeti", kazao je Jovanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za NIN da će njegova lista 17. decembra da osvoji apslotnu većinu i da im SPS neće biti neophodan za većinu.

"Neće nam biti potrebne čak ni manjine... Sami ćemo da imamo apsolutno većinu, osim ako se nešto dogodi u poslednih devet dana. Na poslednjim parlamentarnim izborima dobili smo 42 odsto, a sada ćemo dobiti značajno više", rekao je Vučić.

Dodao je i da ne razmišlja o Ivici Dačiću kao mogućem premijeru.

"Ljudi u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) razmišljaju bar o dva predloga. Razmišljam i ja, ali nijedan od tih predloga za premijera za sada nije Ivica Dačić", rekao je on.

Teme