Web Analytics
Narodna stranka: Prostori Grada Čačka zatvoreni za skupove opozicionih stranaka - BetaRS

Narodna stranka: Prostori Grada Čačka zatvoreni za skupove opozicionih stranaka

Politika | 06.12.2023 | access_time 17:15
Narodna stranka: Prostori Grada Čačka zatvoreni za skupove opozicionih stranaka
Foto: YTPrintScreen

Gradski odbor Narodne stranke saopštio je danas da u predizbornoj kampanji nijedna opoziciona partija za svoje predizborne skupove nije dobila prostor koji je u vlasništvu Grada Čačka ili budžetskih institucija.

"Pa su tako građani, koji su potencijalni glasači opozicije, bili prinuđeni da budu na otvorenom prostoru i hladnoći kako bi saslušali programe i ideje opozicije, ili su opozicione političke partije bile prinuđene da prostor za predizbornu kampanju organizuju u ugostiteljskim objektima", navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Gradski odbor Narodne stranke ističe da je za konvenciju te stranke, koja je zakazana u subotu, 9. decembra u Čačku, tražio prostor od Gradske biblioteke, Kulturnog centra, Naučno- tehnološkog parka i salu Skupštine Čačka.

U Kulturnom centru su im rekli da "nema slobodnih termina do Nove godine", zbog organizovanja programa "Čačak – prestonica kulture", a Gradska biblioteka i Naučno-tehnološki park su odgovorili da "ne izdaju prostor za političke skupove".

"Predsednik Skupštine Čačka Igor Trifunović nije nas udostojio odgovora, ali on ionako samo 'priznaje sud svoje partije'" navodi se u saopštenju.

Narodna stranka navodi da je bila primorana da konvenciju u subotu organizuje u konferencijskoj sali Hotela Aveni.

"U predizbornoj kampanji građani treba da dobiju priliku da čuju programe i ideje svih političkih organizacija, da prema svojim afinitetima a na osnovu ponude biraju one za koje misle da će najbolje voditi državu", navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku.

Teme