Web Analytics
Kovačević: Rešenje za pijaću vodu u Vojvodini je gradnja vodovoda umesto Nacionalnog stadiona - BetaRS

Kovačević: Rešenje za pijaću vodu u Vojvodini je gradnja vodovoda umesto Nacionalnog stadiona

Vojvodina | 07.12.2023 | access_time 11:50
Kovačević: Rešenje za pijaću vodu u Vojvodini je gradnja vodovoda umesto Nacionalnog stadiona
Foto: Beta/Dragan Gojić

Nosilac liste "Narodna stranka - Siguran izbor. Ozbiljni ljudi" za pokrajinske izbore u Vojvodini Siniša Kovačević izjavio je da se problem snabdevanja pijaćom vodom može rešiti tako što će se novac za gradnju Nacionalnog stadiona usmeriti za izgradnju vodovoda.

"Ukinite imbecilnu ideju da gradite stadion od milijardu evra i eto novca za rešavanje vodosnabdevanja. Tamo gde hoće da prave litijumski rudnik i da dnevno bacaju 1.100 tona sumporne kiseline, tamo u Jadru i Rađevini je najveći bazen pitke vode u Evropi. To je način da Vojvodina ima pitku vodu", rekao je Kovačević televiziji N1.

Kovačević je ocenio da je taj objekat koji će da se gradi u "nekom surčinskom kukuruzištu" nepotreban i Vojvođanima i Beogradu.

"Drugi nepresušni izvor novca je sprečavanje korupcije. Kada gradite taj dragoceni put Ruma-Šabac, nemojte ga graditi tako kao da ga gradite na Himalajima i da se tu ugrade Pera, Mika, Žika i Laza. Neka se gradi tenderom, po onoj ceni koliko košta, i to je jedan ogroman kapital koji može da se iskoristi", dodao je Kovačević.

Kovačević je rekao da je Vojvodina dovedena do ekonomskog kolapsa, a ima sve preduslove da bude jedan od najbogatijih krajeva Evrope.

"Proizvodnja hrane je glavna tačka ekonomskog programa Narodne stranke za Vojvodinu. Kada se Vojvodina okrene proizvodnji hrane, biće rešeni svi njeni problemi", naveo je Kovačević.

Kovačević je naveo da je Vojvodina "rajski predeo" i podsetio na reči pesnika Miroslava Mike Antića da "ako se u Vojvodini dugme baci, nešto će da nikne", a da u Vojvodini sada ima i sirotinjskih kuhinja.

"Vojvodina pruža gomila komparativnih prednosti da se u njoj živi bukvalno kao u raju i da se proizvodi hrana. Da se koriste resursi - šest ravničarskih reka, 30 jezera i da se navodnjava kompletna Vojvodina, kao i Holandija, i da bude tri žetve godišnje i da proizvodimo zdravu hrana, a da ta hrana bude prerađena, da to ne bude klip kukuruza, nego to da bude kobasica, ne kilogram žita, nego kifla", zaključio je Kovačević.

Teme