Web Analytics
Jovanović (NADA): Vučić je najveća prevara u srpskoj istoriji - BetaRS

Jovanović (NADA): Vučić je najveća prevara u srpskoj istoriji

Politika | 07.12.2023 | access_time 12:15
Jovanović (NADA): Vučić je najveća prevara u srpskoj istoriji
Foto: Beta/Miloš Miškov

Jedan od lidera Koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je da je vlast doživela potpuni slom i debakl svoje kosovske politike i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "najveća prevara u srpskoj istoriji".

"Zbog toga, a i zbog mnogo drugih loših stvari, apsolutno su neophodne promene i smena ove vlasti na izborima. Vlast Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije je dovela zemlju u neizdrživo stanje", ocenio je Jovanović za Radio-televiziju Srbije.

Jovanović je dodao da će on biti kandidat za predsednika Vlade Srbije ako koalicija NADA osvoji dovoljan broj glasova građana.

"Vučić je usmeno prihvatio francusko-nemački sporazum koji je protivan Ustavu Srbije. Priča da nešto nije potpisano je potpuna besmislica, pošto je Vučić rekao i da će primenjivati sporazum, a nemoguće je da se primenjuje nešto što nije prihvaćeno", naveo je predsednik Novog DSS-a.

Prema njegovim rečima, koalicija NADA smatra da francusko-nemački sporazum mora da bude odbijen u celini i hitno.

"Već 15 godina DSS govori da je uslov za članstvo Srbije u EU prihvatanje secesije Kosova i Metohije. Zato treba refedinisati pravac, da smo za Evropski ekonomski prostor, ne za članstvo. Drugim rečima, saradnja bez članstva u Uniji", naglasio je Jovanović.

Teme