Web Analytics
Partizan posle penala do četvrtfinala Kupa Srbije - BetaRS

Partizan posle penala do četvrtfinala Kupa Srbije

Fudbal | Izvor: Beta | 07.12.2023 | access_time 18:30
Partizan posle penala do četvrtfinala Kupa Srbije
Fudbaleri Partizana plasirali su se večeras u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su na svom terenu posle penala pobedili Grafičar ukupnim rezultatom 6:5.

Posle regularnog dela utakmice rezultat je bio nerešen 1:1.

Poveo je Grafičar golom Onjena Ajdara u 64. minutu. On je odlično šutirao malo izvan šesnaesterca i pogodio gornji levi ugao gola Partizana.

Samo tri minuta kasnije Grafičar je ostao sa 10 igrača na terenu, pošto je zbog starta sa leđa drugi žuti karton dobio Babakar.

Partizan je do izjednačenja stigao u 79. minutu golom Dušana Jovanovića. Aranđel Stojković je sa desne strane prosledio loptu u srce šesnaesterca, a Jovanović se najbolje snašao i sa pet metara zatresao mrežu.

Kako posle regularnog dela igre nije bilo pobednika, poslednji četvrtfinalista Kupa Srbije se odlučivao posle izvođenja penala.

U prvoj seriji, precizan za Grafičar bio je Petrović, dok je Natho bio siguran za Partizan. Jovanović je doneo prednost Grafičaru u drugoj seriji, a Belić je poravnao rezultat.

Prvi promašaj viđen je u trećoj seriji kada je Jovanović odbranio udarac Fratrovića, a sa druge strane je Kalulu bio precizan i Partizan je stigao do prednosti. U četvrtoj seriji sigurni su bili Vukićević i Zahid.

U petoj seriji, Đukić je doneo izjednačenje Grafičaru, a Saldanja je preuzeo odgovornost i hladnokrvnim udarcem po sredini gola doneo Partizanu plasman u četvrtfinale.

Teme