Web Analytics
Milošević (SSP) upitala Gašića da li je tačno da su iz policijske stanice u Nišu nestala 63 pištolja - BetaRS

Milošević (SSP) upitala Gašića da li je tačno da su iz policijske stanice u Nišu nestala 63 pištolja

Politika | 08.12.2023 | access_time 14:15
Milošević (SSP) upitala Gašića da li je tačno da su iz policijske stanice u Nišu nestala 63 pištolja
Foto: MUP Srbije

Narodna poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Milošević upitala je danas Ministra unutrašnjih poslova (MUP) Bratislava Gašića da li su tačni navodi da su iz policijske stanice u Nišu nestala 63 pištolja.

"Javnost, a posebno nišku, uznemirila je vest da su iz PI Pantelej Niš nestala 63 pištolja, koja su građani predavali tokom akcije razoružavanja a nakon nezapamćenih tragedija koje su nas zadesile u maju. Sumnja se da su pištolji završili na crnom tržištu, što je građane dodatno uznemirava", navela je Milošević u pisanoj izjavi.

Milošević je upitala ministra koje korake je preduzeo da pronađe nestalo oružje i ko je odgovoran zbog stanja u kome se srpska policija nalazi .

Ona je zatražila odgovor i na pitanje čemu služi razoružavanje građana, ako se to oružje uz pomoć policije vraća na crno tržište.

"Posledice partizacije policije osećaju i trpe svi građani. Ne mogu policijom da upravljaju razni Stefanovići, Vulini, Gašići, da se umesto iskusnih policajaca i inspektora postavljaju partijski poslušnici. Ne može policija da funkcioniše bez direktora godinama, jer ministri nisu želeli profesionalca već partijskog vojnika", dodala je Milošević.

Ministru je kazala da prestane da štiti ljude koji kaljaju srpsku policiju, kao i da omogući časnim policajcima da rade svoj posao bez pritisaka.

Teme