Web Analytics
Dačić: Najbolje za Srbiju - ja premijer, Vučić predsednik, puna podrška SNS - BetaRS

Dačić: Najbolje za Srbiju - ja premijer, Vučić predsednik, puna podrška SNS

Politika | 09.12.2023 | access_time 13:25
Dačić: Najbolje za Srbiju - ja premijer, Vučić predsednik, puna podrška SNS
Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je da je za Srbiju najbolja opcijia - Aleksanadar Vučić predsednik a on premijer jer je u teškim vremenima neophodno jako državno rukovodstvo koje vodi politiku u interesu države i naroda, o čemu će na izborima narod odlučiti.

"Zato verujem da ćete u narednim danima biti odlučni da se baš kao i ja, rukujete sa svakim čovekom koga sretnete, da popričate, da se uverite da većina ljudi želi dobro svojoj zemlji, želi dobro za sebe i svoju porodicu, želi sigurnu i stabilnu i nezavisnu Srbiju koja će da napreduje", rekao je Dačić, u Lazarevcu, preneo je danas SPS.

On je naveo da su socijalisti uvek u ovom mestu imali najbolje rezultate, ali veruje da sada mogu još bolje i da će to i pokazati na izborima u Beogradu.

"Zajedno sa našim koalicionim partnerima iz Jedinstvene Srbije, stranke Zelenih Srbije, udruženje Naša Drina, Saveza penzionera Srbije i uz podršku koju bezrezervno pružamo Srpskoj naprednoj stranci očekujem da ćemo u Beogradu osvojiti veliku većinu. Mi to možemo i moramo i zato je važno da svi 17. decembra glasamo i za Beograd i za Srbiju", poručio je Dačić građanima.

Dačić je istakao da opozicija svoje nade temelji na očekivanju pobede u Beogradu na izborima u iduću nedelju, 17. decembra, ali da "nemaju šanse" i rekao da se "nekom novom DOS-u" neće ponoviti "prevara 5. oktobra" 2000. godine.

"Ne bih se vraćao ne 5. oktobar da ga oni (opozicija) nisu vratili i rekli da će ponovo da bude '6. oktobar'. Pa neće da bude 6. oktobar jer neće biti 5. oktobra, oni će otići sa političke scene jer vode antisrpsku politiku. To Beograd ne može da prihvati", ocenio je Dačić na pridizbornoj konvenciji u Sava centru, navodeći da "lažni Evropljani i lažne patriote žele da se kasnije skupe i naprave koaliciju".

On je rekao da je više puta razgovarao, a i jutros, s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su se dogovorili da nastave koaliciju svojih stranaka posle izbora.

Po Dačićevim rečima, pred Srbijom je teško vreme jer će se "produžiti pritisci i ucene međunarodne zajednice".

"Zato je potrebno da rukovodstvo države bude iskusno, čvrsto i mudro, da postoje stabilni odnosi, politička stabilnost i državno jedistvo. Neophodno je da postoji kompatibilnost republičke i gradske vlasti u Beogradu i pokrajinske u Vojvodini", rekao je Dačić.

Zato je, kako je dodao, ključ političke sabilnosti zajednička pobeda njegove SPS sa Srpskom naprednom strankom u Beogradu.

Kandidat socijalista za gradonačelnika Beograda, advokat Toma Fila, rekao je da ga je za to mesto predložio Dačić - "najbolji i najintiligentiji političar u Srbiji" i obećao da ako on bude gradonačelnik, niko neće biti iznad zakona.

Teme