Web Analytics
Ujutru maglovito a tokom dana povremeno sunčano - BetaRS

Ujutru maglovito a tokom dana povremeno sunčano

Društvo | 10.12.2023 | access_time 17:25
Ujutru maglovito a tokom dana povremeno sunčano
Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

Danas ujutru u Srbiji po nizijama, kotlinama i rečnim dolinama biće mestimično magla, ili niska oblačnost, a tokom dana umereno oblačno sa sunčanim intervalima i toplije.

Sredinom dana na severu, posle podne i uveče i u ostalim predelima naoblačenje sa slabom kišom, na visokim planinama provejavanje snega. Tokom noći u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije kiša se lokalno može lediti pri tlu.

Vetar slab i umeren, južnih pravaca. Najniža temperatura od -2 do 2 stepena Celzijusa, a najviša od 7 do 11 stepeni.

U Beogradu će ujutru biti magla ili niska oblačnost a tokom dana toplije, pre podne umereno oblačno sa sunčanim intervalima.

Od sredine dana naoblačenje, kasnije popodne i uveče slaba kiša. Vetar slab do umeren, južnih pravaca.

Najniža temperatura od 0 do 2, a najviša oko 11 stepeni.

U sledećih sedam dana vreme u Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno. U utorak i sredu toplije i u većini krajeva suvo sa maksimalnom temperaturom od 10 do 15 stepeni, samo se u utorak ujutro na jugozapadu i jugu očekuje slaba kiša, koja se u brdsko-planinskim predelima lokalno može lediti pri tlu, dok se u sredu na severu Srbije očekuje mestimično kiša, koja će se uveče proširiti i na centralne predele.

U četvrtak u svim predelima sa kišom, a u petak i subotu ponegde u brdskim predelima mešovite padavine kiše i snega, na planinama sneg.

U nedelju i ponedeljak suvo.

Teme