Web Analytics
Sneg u Kini - BetaRS

Sneg u Kini

Svet | 11.12.2023 | access_time 09:50
Sneg u Kini
Chinatopix via AP

Velike padavine noćas su snegom obavile veći deo severne Kine zbog čega su danas u nekim delovima zatvoreni putevi, prekinut železnički saobraćaj i otkazana nastava u školama.

Crveno upozorenje za mećavu na snazi je bilo do sredine pre podneva u Džengdžuu glavnom gradu provincije Henan, a škole su zatvorene u tom gradu i još dva grada u Henanu, javila je državna televizija CCTV.

Aerodrom u Džengdžuu takođe je bio zatvoren do 11.00 sati po lokalnom vremenu.

Ukupno 134 deonica puteva u 12 provincija, uključujući 95 na autoputevima zatvoreno je jutros zbog snega i ledenih uslova, javila je televizija. Nekoliko železničkih linija u dva dela provincije Šanksi su u prekidu.

Ovo je prvi veći sneg ove godine za veliki deo Kine, izuzimajući planinske predele na sevroistoku blizu granice sa ruskim Sibirom.

Tanak sloj snega prekrio je krovove i parkirana vozila u centru Pekinga. Ulice su tamo uglavnom raščišćene, a radnici uklanjaju preostali sneg sa trotoara.

Grupa za javni saobraćaj u Pekingu saopštila je da je jutros prekinuto 187 autobuskih linija. Neke linije podzemne železnice dodaju vozove tokom jutarnje gužve, navela je televizija.

Mnogima je ova okolnost omogućila da se malo opuste i uživaju u belim radostima.

Tako se na različitim fotografijama mogu videti ljudi koji, svako na svoj način, uživaju u belom pokrivaču.

Na fotografiji koju je objavila novinska agencija Sinhua, posetioci obilaze snežni zamak Harija Potera u studiju Universal u Pekingu.

Tu je i žena koja "vaja" sneg u obliku patke ispred kompleksa poslovne zgrade nakon snežnih padavina u Pekingu.

Svako po svom izboru, kao što se može videti na ovim zanimljivim fotografijam, pronašao je način da se suoči sa padavinama koje su deo Kine očas posla prekrile zimskom belinom.

Sneg u Kini
Ren Chao/Xinhua via AP


Sneg u Kini
Li He/Xinhua via AP


Sneg u Kini
AP Photo/Andy Wong


Sneg u Kini
AP Photo/Andy Wong


Sneg u Kini
AP Photo/Andy Wong


Sneg u Kini
AP Photo/Andy Wong


Sneg u Kini
Chinatopix via AP

Teme