Web Analytics
Nacionalno okupljanje: Svi treba da podrže Ratka Ristića za gradonačelnika Beograda - BetaRS

Nacionalno okupljanje: Svi treba da podrže Ratka Ristića za gradonačelnika Beograda

Politika | 11.12.2023 | access_time 18:30
Nacionalno okupljanje: Svi treba da podrže Ratka Ristića za gradonačelnika Beograda
Lideri koalicije "Nacionalno okupljanje" Boško Obradović i Milica Đurđević Stamenkovski izjavili su večeras da neće odbiti podršku ni jedne stranke svom kandidatu za gradonačelnika Beograda Ratku Ristiću već da smatraju da svi treba da podrže njega.


Na pitanje da li bi radije prihvatili podršku Srbije protiv nasilja ili Srpske napredne stranke, gosti emisije "Pravi ugao" na RTV nisu konkretno odgovorili, kao što nisu želeli da najave podršku bilo kojem kandidatu neke druge stranke.

Obradović je rekao da se na nivou Beograda može razgovarati o lokalnim problemima i da se tu saradnja ne bazira na nacionalnim temama, te da očekuje i saradnju sa nacionalnim strankama sa kojima nije dogovorena predizborna koalicija.

Dodao je da je za neuspeh stvaranja koalicije na desnici odgovorna Nova DSS i POKS koje su smatrale da je bolje da idu u više kolona.

Govoreći o ekonomskoj politici, pomenuo je da postoji mogućnost nacionalizacije ili otkupa nekih prvrednih grana koje su privatizovane, poput proizvodnje lekova, kao što je vraćeno vlasništvo države nad aerodromom.

Đurđević Stamenkovski rekla je da je već osudila nameru da se EPS postepeno privatizuje, a da je zabrinjavajuća i situacija u Telekomu koji prodaje svoju infrastrukturu da bi je kasnije iznajmila po višoj ceni.

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kažu treba preispitati, ali da treba preispitati sve sporazume koju je potpisala ova vlast, uključujući i onaj sa Rusijom i Kinom.

Povećali bi kažu rudnu rentu, a gas kupovali od onih zemalja koji nude povoljnije cene.

Kada je reč o članstvu u EU, smatraju da o tome građani treba da se izjasne na referendumu, naročito ako se zna šta sve Evropa zahteva od Srbije.

"Ne možemo da prekinemo nešto što ne postoji" rekla je Stamenkovski govoreći o evropskim integracijama.

Dodala je da je ova vlast prekinula svaku saradnju sa Rusijom, a da će oni kao nova vlast tražiti partnere u svima i na istoku i na zapadu.

Teme