Web Analytics
Bisljimi: Ugovor KEDS-a i Elektrosevera korak ka normalizaciji snabdevanja i naplate struje - BetaRS

Bisljimi: Ugovor KEDS-a i Elektrosevera korak ka normalizaciji snabdevanja i naplate struje

Kosovo | 11.12.2023 | access_time 19:05
Bisljimi: Ugovor KEDS-a i Elektrosevera korak ka normalizaciji snabdevanja i naplate struje
Foto: Beta/Milan Timotić
 Zamenik premijera Kosova i glavni pregovarač u dijalogu sa Srbijom Besnik Bisljimi rekao je danas da je potpisivanjem ugovora između KEDS-a i Elektrosevera napravljen dalji korak ka normalizaciji snabdevanja energijom i naplate u opštinama na severu Kosova.


On je na Fejsbuku napisao da će se sve odvijati u okviru pravnog okvira Kosova, ističući da se moraju preduzeti i drugi koraci "da bi se, posle više od 20 godina, okončala nezakonitost neplaćanja utrošene električne energije".

"Više od godinu dana nakon usaglašavanja mape puta i nakon što je naša strana odmah ispunila svoje obaveze koje proizilaze iz sporazuma, Elektrosever je pristao da potpiše ugovor. Operacija (naplate) i na severu odvijaće se u zakonskom i regulatornom okviru Republike Kosovo, kao i na celoj teritoriji naše zemlje. Sada mora da se krene dalje sa ostalim neophodnim koracima kako bi se stavila tačka na nezakonitost neplaćanja struje posle više od 20 godina", rekao je Bisljimi.

Glavni pregovarač Kosova je istakao da će Kosovo imati konstruktivnu ulogu i da je ispunilo sve obaveze, dok prema njemu isto treba da učini i srpska strana.

Teme