Web Analytics
Inicijativa ProGlas za četvrtak najavila skup u Beogradu - BetaRS

Inicijativa ProGlas za četvrtak najavila skup u Beogradu

Politika | 12.12.2023 | access_time 21:05
Inicijativa ProGlas za četvrtak najavila skup u Beogradu

Inicijativa "ProGlas", kojom se gradjani pozivaju da glasaju na predstojećim izborima, najavila je za četvrtak, 14. decembar, javni skup u centru Beograda.


Skup, pod sloganom "Beograde, vrati se sebi", počeše u 20.00 na Trgu Nikole Pašića, saopštila je večeras ta inicijativa koju je pokrenulo 14 javnih ličnosti.
U saopštenju piše i da će skup u Beogradu biti organizovan nakon 17 tribina, u 17 gradova Srbije, pređenih 5.000 kilometara, razgovora sa oko 20.000 ljudi i sakupljenih više od 180.000 potpisa,

"Ovo će biti poslednji javni skup "ProGlasa" pred predstojeće izbore, na kojem će prisustvovati svih 14 pokretača ove inicijative", navodi se.
Pored inicijatora, skup će, kako je saopšteno, uveličati i specijalni gosti, Dejan Bodiroga i Nikola Kojo, a događaj će moderirati televizihski voditelj Zoran Kesić.
Muzički duet "Vlada i Bajka" će izvesti numeru "Beograd", a takođe se očekuju i nastupi benda "Eyesburn" i muzičara Sevdah Baby.

Inicijativu ProGlas pokrenuli su Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Majić, Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, Filip Ejdus, Tamara Džamonja Ignjatović i Petar Peca Popović.

"Srbija je naša zemlja i zato je ovo zajednička borba u kojoj treba da dokažemo kakvi smo i koliko nas je. Ta borba je zasnovana na lekcijama prošlosti, jasnom uvidu u sadašnjost i, što je ključno, posvećena budućnosti Srbije", piše, izmedju ostalog, u inicijativi ProGlas.

Teme