Web Analytics
Vučić u Novom Pazaru: Bošnjaci treba da budu više zastupljeni u svim državnim institucijama - BetaRS

Vučić u Novom Pazaru: Bošnjaci treba da budu više zastupljeni u svim državnim institucijama

Politika | 12.12.2023 | access_time 22:45
Vučić u Novom Pazaru: Bošnjaci treba da budu više zastupljeni u svim državnim institucijama
sns.org.rs

Predsednik Srbije, čije ime nosi izborna lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS), ocenio je večeras na predizbornom skupu u Novom Pazaru da u svim državnim institucijama Bošnjaci treba da budu više zastupljeni.



Vučić je u Sportskoj hali "Pendik" rekao da, iako neki tvrde suprotno, on podjednako brine o svim građanima.

"Srbija je jednako vaša koliko i moja i morate da imate jednaka prava. Država zato jednako ulaže ovde, kao i u ostalim delovima Srbije", kazao je Vučić.

Aktuelni predsednik Srbije je članovima i simpatizerima partije kojoj pripada (SNS) i Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) nabrojao infrastrukturne objekte koji se u Novom Pazaru i Sandžaku grade, ili će se graditi, kao što su Klinički centar, autoput preko Pešteri, srednja škola u Sjenici, stadion.

"Mi uradimo sve što obećamo, iako ponekad kasnimo", rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da svi ti (infrastukturni) radovi nisu i dovoljni, i da će dovođenje ozbiljnog investitora, "koji bi Novi Pazar pretvorio i u industrijski centar" biti veliki uspeh.

On na skupu nije jasno odgovorio na molbu koju je prethodno izneo predsednik SDPS Rasim Ljajić da Srbija u Ujedinjenim nacijama (pošto je prethodno bila uzdržana) glasa za rezoluciju u korist Palestinaca.

Ljajić je to zamolio Vučića u svom obraćanju, posle poruke članovima i simpatizerima svoje stranke da daju glas SNS-u.

Lider SDPS je ocenio da će Sandžačka demokratska partija (SDP), odnosno partija koju je osnovao pre SDPS-a i koje slove za sestrinske stranke, i posle 15 godina na vlasti u Novom Pazaru 17. decembra ostvariti "veličanstvenu" pobedu.

On je rekao i da se "u svakom delu grada nešto gradi i da Novi Pazar nikad nije bio bolji i lepši".

Ljajić je, ipak, naglasio da pobeda u lokalu "neće značiti ništa", ukoliko SNS ne ostvari ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima.

On je kao razloge da građani svoj glas daju listi SNS-a, na kojoj je i njegova parija, to što "pobeda Vučića" znači veće učešće SDPS-a u vladi.

"To znači i da glasate za Muamera Bačevca (poslanika u prethodnom skupštinkom sazivu)", rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić je u sandžačkim opštinama uradio sve što je obećao, "i više od toga, a njegova lista nudi rešenja za život sad i odmah".

SDPS je večerašnji skup prethodno najavila kao svoj završni preizborni miting u Novom Pazaru.

Teme