Web Analytics
Novi triler Donata Karizija „Kuća svetlosti“ u prodaji - BetaRS

Novi triler Donata Karizija „Kuća svetlosti“ u prodaji

Kultura | 13.12.2023 | access_time 10:25
Novi triler Donata Karizija „Kuća svetlosti“ u prodaji
Foto: Vulkan/Promo

Od autora svetske senzacije Šaptač.

Od najpopularnijeg italijanskog pisca današnjice Donata Karizija stigla nam je nova čitalačka senzacija, italijanski i svetski bestseler Kuća svetlosti.

Autor romana Šaptač, koji je osvojio čak pet međunarodnih književnih nagrada, napisao je novu priču koju ćete pročitati u dahu.

U središtu radnje je desetogodišnja Eva, sa kojom su samo guvernanta i au pair devojka, Finkinja Maja Salo. Od roditelja nema ni traga. Maja je zabrinuta za devojčicu i zato traži pomoć Pjetra Gerbera, najboljeg firentinskog hipnotizera, uspavljivača dece. Već neko vreme, Eva nije zaista sama. Sa njom je imaginarni prijatelj, dete bez imena i bez lika. I upravo zbog njegovog prisustva, Eva je možda u opasnosti.

Ali reputacija Pjetra Gerbera je uništena, a na neki način, i on sam. Iako je zbunjen i nesiguran u svoju sudbinu, i uprkos tome što ga muče sumnje, Pjetro prihvata da se suoči sa Evom. Glas izgubljenog deteta koje priča preko Eve kad je ona pod hipnozom nije mu nepoznat. Ali, taj glas poznaje Pjetra. Zna njegovu prošlost, i deluje kao da zna istinu koja je ostala predugo skrivena, istinu o nečemu što se dogodilo jednog leta kada je Pjetro bio dete.

Donato Karizi rođen je 1973. u Italiji. Studirao je pravo i kriminologiju pre nego što je počeo da se bavi pisanjem. Od 1999. pisao je scenarije za televiziju. Njegov prvi roman Šaptač preveden je na desetine jezika.

Novi Karizijev roman koji vas neće ostaviti ravnodušnim Kuća svetlosti dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Teme