Web Analytics
Sutra oblačno i hladnije sa kišom, moguće meteoropatske reakcije - BetaRS

Sutra oblačno i hladnije sa kišom, moguće meteoropatske reakcije

Društvo | 13.12.2023 | access_time 14:40
Sutra oblačno i hladnije sa kišom, moguće meteoropatske reakcije
Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladnije sa kišom, osim u Vojvodini gde se prestanak padavina očekuje već ujutru, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Veća količina padavina, od 20 do 40 milimetara za 12 časova, očekuje se pre podne na zapadu, a u drugom delu dana na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije. Posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, a tokom večeri i noći i južne i jugoistočne Srbije očekuje se prelazak kiše u sneg uz formiranje/povećanje snežnog pokrivača.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Dnevna temperatura će biti bez većeg kolebanja od sedam do 11 stepeni Celzijusa, samo će u Timočkoj Кrajini ujutru biti hladnije oko tri stepena.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije povremeno sa kišom uz slab i umeren severozapadni vetar. Posle podne se očekuje prestanak padavina. Dnevna temperatura će biti bez većeg kolebanja oko devet stepeni Celzijusa.

U Srbiji će u petak i za vikend biti osetno hladnije, uz slab jutarnji mraz koji se u centralnoj i južnoj Srbiji očekuje i početkom sledeće sedmice.

U petak će biti oblačno, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije padaće sneg koji se krajem dana i tokom noći očekuje i u nižim predelima.

U subotu će biti umereno do potpuno oblačno, u južnim i istočnim predelima Srbije sa snegom, a slabljenje i prestanak snega očekuju se posle podne i uveče. U nedelju i početkom sledeće sedmice će biti suvo vreme, od ponedeljka uz porast dnevnih temperatura.

Biometeorološka prognoza za četvrtak 14. decembar:

Osobe sa srčanim i respiratornim obolјenjima mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija mogući su umor, glavobolјa i nesanica.

Teme