Web Analytics
Obradović: Neviđeni pritisci na građane i biračke odbore da lažiraju glasanje - BetaRS

Obradović: Neviđeni pritisci na građane i biračke odbore da lažiraju glasanje

Politika | 13.12.2023 | access_time 16:35
Obradović: Neviđeni pritisci na građane i biračke odbore da lažiraju glasanje
Foto: Dveri

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović razgovarao je danas sa članovima odbora u Кoceljevi koji trpe neverovatne pritiske i pretnje da u korist Srpske napredne stranke (SNS) prekrajaju biračku volju građana i lažiraju glasanje.

Iz te stranke su istakli da je član biračkog odbora Zoran Simić direktno ucenjivan i da mu je nuđen mito da za naprednjake, 17. decembra, lažira glasanje.

U razgovoru, koji je sa članovima opštine Koceljeva, obavio lider Dveri Boško Obradović, funkcionerka SNS Slavica Ranković, koja je i zamenica predsednika opštine Кoceljeva, otkrila je da postoje crne liste građana koji su dali podršku drugim listama, da se ljudima preti otkazima, a preduzetnicima inspekcijama, kao i da se sprema velika izborna krađa.

Obradović je rekao i da stranka Dveri svakodnevno dobija prijave desetina građana koji su prestrašeni glasačkim listićima nepostojećih ljudi koji su prijavljeni na njihove adrese.

"Građanima savetujemo da komisijski utvrde stvarno stanje prijavljenih na adresi, zgradi ili kući, te zapisnik sa prijavom proslede izbornoj komisiji i nadležnom MUP pod sumnjom za falsifikovanje i napad na privatnu imovinu građana", rekao je Obradović.

Dodao je da će Dveri zaštiti sve građane i izbornu volju, a za svaku i najmanju nepravilnost, pretnju i ucenu pokrenuće krivične prijave protiv odgovornih lica.

"Na osnovu iskustva iz prethodnih izbora, najveću opasnost za izbornu krađu, a na šta ćemo obratiti posebnu pažnju na dan glasanja, predstavlja glasanje umesto preminulih koji su još uvek u biračkom spisku, glasanje umesto odsutnih u inostranstvu i glasanje van biračkog mesta bez kontrole", istakao je Obradović.

Lider Dveri je pozvao građane da i dalje prijavljuju nepravilnosti i obavezno izađu na glasanje i slobodno iskoriste svoje biračko pravo.

"Posebnu pažnju posvetili smo obuci članova biračkih odbora i biće im pružena sva pravna pomoć u toku izbornog dana kako bi se zaštitio izborni proces i Srbija konačno postala demokratska i slobodna zemlja", zaključio je Obradović.

Teme