Web Analytics
Putin obećava da će učiniti Rusiju suverenom silom u prvom govoru u predizbornoj kampanji - BetaRS

Putin obećava da će učiniti Rusiju suverenom silom u prvom govoru u predizbornoj kampanji

Svet | 17.12.2023 | access_time 17:30
Putin obećava da će učiniti Rusiju suverenom silom u prvom govoru u predizbornoj kampanji
Foto: Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Predsednik Vladimir Putin obećao je danas da će učiniti Rusiju "suverenom silom" tokom govora članovima vladajuće stranke i to je njegov prvi govor u kampanji uoči predsedničkih izbora u martu 2024. godine.

"Rusija će biti suverena i samodovoljna sila, inače više uopšte neće postojati", izjavio je Putin na kongresu Jedinstvene Rusije organizovanom da podrže njegovu kandidaturu.

Putin je rekao da Rusija ne može, kao neke zemlje, da se "odrekne svog suvereniteta u zamenu za nekoliko kobasica i postane nečiji satelit".

Optužujući Zapad da nastoji da "uruši rusku ekonomiju i društvenu sferu", Putin je pozvao "patriotske snage" zemlje da udruže napore u suočavanju sa "istorijskim zadacima" koji čekaju Moskvu.

"Zajedno sa ruskim narodom, branimo suverenitet, slobodu, bezbednost Rusije, sve što nam je drago, našu istoriju, našu kulturu, naše vrednosti i našu tradicije", dodao je on.

Putin, čija je zemlja na meti niza zapadnih sankcija i koji je poslao svoje vojnike da napadnu Ukrajinu 2022. godine, rekao je prošle nedelje da namerava da se kandiduje peti put na predsedničkim izborima u martu 2024. godine.

Njegov ponovni izbor je izvestan, jer je bilo kakva prava opozicija metodično iskorenjena u Rusiji poslednjih godina.

Šef Jedinstvene Rusije, bivši predsednik Dmitrij Medvedev rekao je da će njegova stranka učiniti sve da podrži kandidaturu Vladimira Putina.

Medvedev je rekao da je Rusija u stanju da se "odupre kolosalnom pritisku" sa Zapada i dodao da je odgovor na akcije protivnika bila je otpornost i jedinstvo ruskog društva.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika