Web Analytics
Obradović (Dveri): Nacionalno okupljanje - vesnik evropske suverenističke politike - BetaRS

Obradović (Dveri): Nacionalno okupljanje - vesnik evropske suverenističke politike

Politika | 17.12.2023 | access_time 23:20
Obradović (Dveri): Nacionalno okupljanje - vesnik evropske suverenističke politike
Foto: Milos Miskov

Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je večeras da Srbija nije spremna za ideje "Nacionalnog okupljanja", koju je na izborima kandidovao njegov pokret, stranka Zavetnici i javne ličnosti.

On je, u izbornom štabu liste "Nacionalno okupljanje" u Beogradu kazao da "suverenističke partije" u Evropi i svetu postižu dobre rezultate na izborima, te da je "Nacionalno okupljanje" vesnik evropske suverenističke politike.

{image2}

" Jedini smo u ovoj kampanji pričali o ekonomskom i ekološkom patriotizmu", naveo je Obradović.

On je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom stranke Zavetnici Milicu Đurđević Stamenkovski kazao i da su nevladine organizacije "objavile netačnu informaciju da lista Nacionalno okupljanje nije prešla cenzus".

"Republička izborna komsija je potvrdio da smo ušli u parlament. Ipsos je rekao da mi nismo prešli cenzus. Oni su to i 2016. radili. Ipsos izmišlja... Hoće li ovde da vladaju nevladine organizacije ili institucije", kazao je Obradović.

Rekao da je tokom kampanje objavljeno više od 100 naslovnih strana protiv njihovr liste, te dodao da je "Nacionalno okupljanje" u Loznici i Nedeljicama imala više glasova od koalicije oko Srpske napredne stranke.

Teme