Web Analytics
Tepić: Imamo stotine primedbi, ne smemo priznati rezultate izbora, štrajkovaćemo glađu - BetaRS

Tepić: Imamo stotine primedbi, ne smemo priznati rezultate izbora, štrajkovaćemo glađu

Politika | 18.12.2023 | access_time 19:30
Tepić: Imamo stotine primedbi, ne smemo priznati rezultate izbora, štrajkovaćemo glađu
Foto: Screenshot/X

Narodna poslanica i jedna od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja " Marinika Tepić obratila se iz zgrade Republičke izborne komisije, gde su ona i još nekoliko poslanika pušteni da uđu, i ponovila da neće priznati rezultate izbora.

"Ušli smo u RIK kao narodni poslananici jer ne smemo da priznamo beogradske izbore, imamo stotine primedbi, bilo je mnogo glasača iz susednih zemalja, ministar policije druge države glasao je na izborima za Beograd. Imamo stotine primedbi pišu se prigovori, Miroslav Aleksić i ja ostajemo ovde duže vreme i započinjemo štrajk glađu", rekla je Tepić, preneo je N1.

Kako se na snimku čulo, poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, rekao je da njih dvoje neće biti sami i da će im se pridružiti i ostali, a sa njima su još i Vladimir Obradović, Srđan Milivojević i Borisav Novaković.

Marinika Tepić je dodala da je predsednika RIK Vladimira Dimitrijevića pitala kakao je moguće da na beogradskim izborima glasa ministar policije jedne strane zemlje, i da je njegov odgovor bio "na osnovu prebivališta".

"To je u potpunosti protivzakonito. Kako visoki državni funkcioner jedne strane zemlje može da ima državljastvo i prebivalište u drugoj zemlji. To je protivno zakonima", istakla je Tepić.

Ispred zgrade RIK-a protestuju građani koji uzvikuju "lopovi lopovi" i "Izdaja, izdaja".

Teme