Web Analytics
Srpska lista: Osuđujemo 'otimačinu' 'Rajske banje' u Banjskoj - BetaRS

Srpska lista: Osuđujemo 'otimačinu' 'Rajske banje' u Banjskoj

Kosovo | 19.12.2023 | access_time 20:05
Srpska lista: Osuđujemo 'otimačinu' 'Rajske banje' u Banjskoj

Stranka na Kosovu Srpska lista je danas osudila "otimačinu kompleksa 'Rajska banja' " u Banjskoj "u režiji antisrpskog režima (premijera Kosova) Aljbina Kurtija".

Ta stranka je tražila hitnu reakciju međunarodne zajednice, zemalja Kvinte i posrednika u dijalogu Beograda i Prištine.

U saopštenju piše da "Kurtijev režim, pred očima međunarodne zajednice, otima od srpskog naroda izuzetno vredan i značajan" banjski kompleks.

Navedeno je da je taj kompleks izgrađen isključivo novcem Vlade Srbije investiranog preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju i otvoren 2019. godine, a da kosovske institucije nisu u njega uložile "ni jedan jedini dinar", te nemaju nikakvog pravnog osnova da budu u njemu ili "glume vlasnike".

"U ovom kompleksu koji je blokiran skoro četiri meseca, svoje parče hleba zarađuje više desetina srpskih porodica, a više hiljada bolesnih građana lek za svoje bolesti je godinama nalazio u ovoj banji, sve dok uz brutalnu silu kompleks nije zatvoren septembra, a danas je i uzurpiran", navela je Srpska lista.

Krajem septembra je grupa naoružanih Srba napala kosovsku policiju u Banjskoj. Poginula su trik napadača i jedan kosovski policajac.

Teme