Web Analytics
Šapić: Srbija na ivici građanskog rata - BetaRS

Šapić: Srbija na ivici građanskog rata

Politika | 20.12.2023 | access_time 10:20
Šapić: Srbija na ivici građanskog rata
Foto: Beta/Miloš Miškov
Predsednik privremenog organa grada Beograda i kandidat liste "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" za gradonačelnika rekao je da je Srbija na ivici građanskog rata.

On je, gostujući na TV Hepi, naglasio i da se u Beogradu sada stvara "majdanska" atmosfera koja je bila uvod u strašan rat u Ukrajini koji je razvalio tu zemlju.

"Ovo što rade je uvod u građanski rat. Zato ih molim da to ne rade. Mi smo stradali mnogo. Nas je građanski rat upropastio. Još nema pomirenja. To ne sme da se ponovi. Ovo je podstrekivanje na građanski sukob i to ne smemo dozvoliti", rekao je Šapić.

On je ocenio da je rezultat Branimira Nestorovića iznenađenje, ali da svaki izbori nose neka iznenašenja.

Dodao je da bi izbori, da nije tako, bili dosadni i i društvo ne bi moglo da se manje.

"Što se tiče nas, tačno je da smo osvojili oko 20.000 glasova više nego na prethodnim izborima. To sam i najavljivao, kao što sam najavljivao i da ćemo imati između 4 i 5,5 odsto više od Đilasove liste", rekao je Šapić gostujući na TV Hepi.

On je dodao da je očekivao dobar rezultat jer je radio isztraživanja, a i zna koliko je toga uradio u Beogradu za poslednjih godinu i po dana.

Istakao je da bi rezultat bio i bolji da se nisu desile stvari koje su se desile proteklih godinu dana, pre svega tragedije u maju.

"Ovo je najbolji rezulat koji je Srpska napredna stranka nominalno postigla u Beogradu i to sa tako velikom izlaznožću. Đilas i njegovi puleni su plasirali priču da je u Beogardu sve gotovo, pa su počeli i da veruju u tu svoju laž. Ali, pokazalo se da nije baš tako", zaključio je Šapić.

Teme