Web Analytics
Petar Jovanović novi predsednik Izvršnog odbora AIK banke - BetaRS

Petar Jovanović novi predsednik Izvršnog odbora AIK banke

Ekonomija | Izvor: Beta | 20.12.2023 | access_time 13:10
Petar Jovanović novi predsednik Izvršnog odbora AIK banke
Foto: AIK banka
 Petar Jovanović imenovan je za novog predsednika Izvršnog odbora AIK banke, a na novu poziciju dolazi 1. januara 2024. godine, saopšteno je danas.

"Velika je čast biti na čelu jedne od najvećih banaka u zemlji, ali ujedno i velika odgovornost prema zaposlenima i klijentima. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama, uz ekspertizu svih zaposlenih, nastaviti da dinamično rastemo i unapređujemo brend AIK banke, zasnovan na premisama stabilnosti, inovativnosti i vrhunskog korisničkog iskustva u svim segmentima poslovanja", rekao je Jovanović.

Jovanović je karijeru gradio je u okviru bankarske Rajfajzen (Raiffeisen) grupacije u Srbiji i u internacionalnom okruženju, na liderskim pozicijama usmerenim na unapređenje poslovanja sa stanovništvom i malim biznisom, piše u saopštenju AIK banke.

Od 2016. godine obavljao je funkciju zamenika predsednika Izvršnog odbora Rajfajzen banke, dok je sa pozicije predsednika Izvršnog odbora RBA banke uspešno vodio nedavnu integraciju.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, nakon čega je svoja akademska znanja usavršavao na međunarodnim univerzitetima. Studije iz oblasti bankarskog menadžmenta završio je u SAD, a MBA studije na prestižnoj Londonskoj poslovnoj školi (London Business school).

Teme