Web Analytics
Ogromni 'ro-ro' putnički brod proizveden u Kini isplovio za Italiju - BetaRS

Ogromni 'ro-ro' putnički brod proizveden u Kini isplovio za Italiju

Ekonomija | 20.12.2023 | access_time 14:25
Ogromni 'ro-ro' putnički brod proizveden u Kini isplovio za Italiju

Foto 1: Luksuzni "ro-ro" putnički brod, Mobi legasi (Moby Legacy), kreće na probnu plovidbu u Guangdžou, južna kineska provincija Guangdong(Fu Džiguan/Sinhua)

GUANGDŽOU - Luksuzni "ro-ro" putnički brod, Mobi legasi, sa maksimalnim deplasmanom (istiskom) od preko 70.000 tona, jedan od najvećih na svetu, isplovio je 19. decembra iz grada Guangdžou na jugu Kine za Italiju.

Džinovski brod koji je samostalno izgradilo Brodogradilište Guangdžou internešenel ima kapacitet za 2.500 putnika i oko 800 vozila, a biće isporučen italijanskoj brodarskoj kompaniji Mobi, prenosi Sinhua.

Ogromni 'ro-ro' putnički brod proizveden u Kini isplovio za Italiju

Foto 2: Unutrašnjost luksuznog putničkog broda "ro-ro" Mobi legasi, u Guangdžouu, u južnoj kineskoj provinciji Guangdong. (Fotografija Fu Džiguan/Sinhua)

Brod, dužine 237 metara, ima 13 spratova i projektovan je sa 533 sobe. Površina gornjeg sprata je oko 16.000 kvadratnih metara, od čega je 10.000 kvadratnih metara namenjeno restoranima i objektima za odmor i rekreaciju putnika, navode iz kompanije.

Mobi legasi je poput plutajućeg hotela sa pet zvezdica, sa unutrašnjom dekoracijom koja se može uporediti sa luksuznim kruzerima, rekao je Džou Suhui, zamenik generalnog direktora kompanije.

Ogromni 'ro-ro' putnički brod proizveden u Kini isplovio za Italiju

Foto 3: Unutrašnjost luksuznog putničkog broda "ro-ro" Mobi legasi, u Guangdžouu, u južnoj kineskoj provinciji Guangdong. (Fu Džiguan/Sinhua)

Brod je projketovan da bude ekološki prihvatljiv i opremljen sistemom motora izuzetno male snage koji može da putuje brzinom do 25 čvorova uz nisku potrošnju goriva, navodi brodograditelj.

Mobi legasi je drugi luksuzni "ro-ro" putnički brod istog modela. Prvi, Mobi fantazi (Moby Fantasy) , isporučen je Mobiju u aprilu ove godine i saobraća na sredozemnoj trajektnoj ruti između Đenove, Olbije i Livorna.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT