Web Analytics
Šabaz Nejpir i zvanično u Milanu - BetaRS

Šabaz Nejpir i zvanično u Milanu

Kosarka | Izvor: Beta | 21.12.2023 | access_time 19:55
Šabaz Nejpir i zvanično u Milanu
Dosadašnji košarkaš Crvene zvezde Šabaz Nejpir od danas je i zvanično novi igrač Milana.

Američki plejmejker neće moći da igra u Evroligi za italijanski tim do 30. decembra, pošto igrači koji prelaze iz jednog u drugi evroligaški klub mogu da se registruju samo između 17. i 26. kola.

Nejpir je u 12 nastupa u dresu Zvezde ove sezone u Evroligi prosečno beležio 9,8 poena i 2,3 asistencije.

Američki košarkaš se tako vraća u Milano za koji je prvi put igrao prošle sezone kada je na 12 utakmica u Evroligi prosečno postizao 15 poena uz 3,9 asistencija.

"Oduševljen sam i srećan što se vratio u Milano. Srećan sam što sam se vratio na mesto gde sam bio uspešan i što mogu da nastavim zajednički put, tamo gde smo stali u junu. Srećan sam što mogu ponovo da igram za navoijače Milana i jedva čekam da izađem na teren i pomognem timu na bilo koji način", rekao je Nejpir za klupski sajt.

Nejpir je u karijeri igrao još Majami, Orlando, Portland, Bruklin, Minesotu, Vašington, a u leto 2021. godine se iz NBA lige preselio u Zenit iz Sankt Peterburga. Zatim je krajem februara 2022. napustio klub zbog invazije Rusije na Ukrajinu i preselio se u meksički Kapitanes de Suidad odakle je u januaru ove godine stigao u Milano.

Teme