Web Analytics
Кrkobabić čestitao Božić onima koji slave po gregorijanskom kalendaru - BetaRS

Кrkobabić čestitao Božić onima koji slave po gregorijanskom kalendaru

Politika | 24.12.2023 | access_time 12:45
Кrkobabić čestitao Božić onima koji slave po gregorijanskom kalendaru
Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik Partije ujedinjenih poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) i ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić, čestitao je danas Božić beogradskom nadbiskupu i mitropolitu Ladislavu Nemetu i vernicima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru, saopšteno je iz te stranke.

"Vama, sveštenstvu i vernicima čestitam ovaj veliki hrišćanski praznik rađanja i nade, uz najiskrenije želje da dobro pobedi zlo, a ljubav nadjača sva loša osećanja koja povremeno narušavaju spokojstvo, razaraju mir i odnose ljudske živote ne samo kod nas, već i u celom svetu. Upravo zbog svega toga, neka Božić ove godine donese i omogući skladan i srećan suživot katolika i pravoslavnih hrišćana, kao i pripadnika svih drugih verskih zajednica – na dobrobit svakog pojedinca, porodice i države Srbije", istakao je Krkobabić u saopštenju.

Dodao je da svim vrednim domaćinima u selima Republike Srbije, koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru, želi da njihove domove ispune mir, sreća, blagostanje, sloga i danas toliko neophodna međugeneracijska solidarnost.

"Mir Božji! Hristos se rodi", zaključio je Krkobabić u saopštenju.

Teme