Web Analytics
AIK banka i hotel Grand Kopaonik donirali 13 miliona dinara organizaciji SOS Dečija sela - BetaRS

AIK banka i hotel Grand Kopaonik donirali 13 miliona dinara organizaciji SOS Dečija sela

Ekonomija | Izvor: Beta | 25.12.2023 | access_time 11:30
AIK banka i hotel Grand Kopaonik donirali 13 miliona dinara organizaciji SOS Dečija sela
Foto: AIK banka
AIK banka je danas saopštila da, posle uvođenja nove funkcionalnosti na njenim bankomatima, čime su omogućene mnogo jednostavnije i brže uplate donacija humanitarnoj organizaciji SOS dečija sela Srbija, nastavlja da pruža podršku toj organizaciji.

Ta banka je zajedno sa hotelom "Grand Kopaonik" donirala 13 miliona dinara centrima za podršku porodici u Nišu i Raški u kojima timovi stručnjaka pružaju savetodavnu i edukativnu podršku deci i roditeljima iz ranjivih grupa, a sve u cilju njihovog daljeg osnaživanja i razvoja. 

Stručnjaci Centra za podršku porodici u Nišu su tokom proteklih godina podržali više od 340 porodica, odnosno više od 640 dece i mladih sa smetnjama ili kašnjenjem u razvoju, posebnim potrebama ili nekim oblikom invaliditeta. Ovakav vid podrške i pomoći pomaže deci i mladima da ne podlegnu životnim izazovima, kao i da očuvaju svoju celovitost i stabilnost.

Kontinuirana podrška organizaciji SOS Dečija sela Srbija deo je strateškog opredeljenja da se osnaži porodica i obezbede bolji uslovi za odrastanje dece, kroz realizaciju i podršku brojnih projekata u zemlji i regionu, navodi se u saopštenju.
 
U sklopu istog projekta, osim centara za podršku porodici u Nišu i Raškoj, podržan je i rad Programa podrške za majke i bebe u Kraljevu.

MK grupa, u čijem vlasništvu su AIK  banka i hotel "Grand Kopaonik", i fondacija SOS Dečija sela ove godine nastavile su saradnju dužu od jedne decenije i to u okviru novouspostavljenog programa "Podrška za majke i bebe".

Kompanija je donirala više od 170.000 evra za adaptaciju, opremanje i rad kuće u okviru tog programa u Kraljevu.

To je kuća koju je upravo kompanija MK grupa izgradila za potrebe mladih. Sada je adaptirana i opremljena za rad u okviru programa "Podrška za majke i bebe", koji će pomagati trudnicama i porodiljama koje nemaju osnovne uslove za brigu o deci, kao ni podršku porodice ili partnera.

Teme