Web Analytics
WWF: Poklon za praznike može biti i simbolično usvajanje ugrožene životinje - BetaRS

WWF: Poklon za praznike može biti i simbolično usvajanje ugrožene životinje

Životna sredina | Izvor: Beta | 25.12.2023 | access_time 13:50
WWF: Poklon za praznike može biti i simbolično usvajanje ugrožene životinje
BETAPHOTO/WWF Adria
Svetska organizacija za zaštitu prirode (WWF) pozvala je danas sve zainteresovane da za predstojće praznike kao poklon simbolično usvoje ugroženu životinju u svoje, ili u ime drage osobe za šta će dobiti sertifikat o usvajanju.

Kako je istaknuto, tom donacijom podržava se WWF i omogućava rad na zaštiti živog sveta i smanjenju sukoba između ljudi i velikih zveri, uz istovremeno darovanje posebnog poklona.

Precizirano je da koraci za simbolično usvajanje životinje podrazumevaju odlazak na portal - donacije.wwfadria.org, potom odabir drage životinje ili se to uradi uz pomoć kviza, zatim se napiše ime osobe kojoj se poklanja životinja, upiše se poruka ili čestitka namenjen dragoj osobi i odabere dan i vreme kad poklon treba da stigne na odabranu e-adresu.

Dodaje se da je WWF pripremio i novogodišnji kviz koji će pomoći da se odabere pravi poklon i to odgovorima na pitanja o osobi kojoj je dar namenjen kako bi se došlo do predloga koju životinju treba odabrati za simbolično usvajanje.

Kako se podseća, prema WWF Izveštaju o stanju planete iz 2022. godine, veličina populacija sisara, ptica, riba, vodozemaca i gmizavaca smanjena je za zabrinjavajućih 69 odsto.

"Nismo dobre komšije prema životinjama sa kojima delimo planetu. Zbog toga što svakim danom sve više teritorije Zemlje osvajamo samo za sebe, pande, pingvini, slonovi i brojne druge vrste ostaju bez svojih domova", kazala je predstavnica WWF Adrije Aleksandra Ugarković.

Ona je istakla da WWF ulaže napore kako bi se populacije ovih i mnogih drugih životinja, uključujući i stanare domaćih šuma - medveda, vuka i risa, oporavile i nastavile da čuvaju jedinstveni ekosistem.

WWF je jedna od najvećih svetskih nezavisnih organizacija, koja se bavi zaštitom prirode i ima aktivnu globalnu mrežu u više od 100 zemalja.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina