Web Analytics
Šider: Napadi Vučića na mene i moju partiju dokaz da ne razume austrijsku politiku - BetaRS

Šider: Napadi Vučića na mene i moju partiju dokaz da ne razume austrijsku politiku

Politika | 25.12.2023 | access_time 15:45
Šider: Napadi Vučića na mene i moju partiju dokaz da ne razume austrijsku politiku
prt.scr youtube

Vođa delegacije Socijaldemokratske partije Austrije u Evropskom parlamentu Andreas Šider izjavio je danas da napadi predsednika Srbije Aleksandra Vučića na njega i njegovu partiju pokazuju da ne razume austrijsku politiku.

"Napadi predsednika Srbije Aleksandra Vučića na mene i moju partiju su neprihvatljivi. Takođe pokazuju njegov smešan nedostatak razumevanja austrijske politike", napisao je Šider koji je bio posmatrač lokalnih i parlamentarnih izbora u Srbiji iz Evropskog parlamenta.

Šider je, reagujući na Vučićevu jučerašnju izjavu da posmatrači iz Austrije koji su posmatrali izbore nemaju pravo da Srbiji "broje glasove i sole pamet" kada su "pokrali glasvove u svojoj partiji", zatražio obustavljanje kampanje dezinformacija.

"Ponavljam nisam potpisao ništa i nikad nisam rekao da su izbori prošli bez neregularnosti. Tako da prestanite sa kampanjom dezinformisanja. Posle sinoćnjih događaja, obe strane bi trebalo da se smire i sednu zajedno da razgovaraju o tome kako da se reši kriza", napisao je on.

Vučić je u jučerašnjem obraćanju građanima iz Predsedništva Srbije komentarisao strane posmatrače i naveo da su mu "najzanimljiviji" oni iz Austrije koji su nakon što su bili na biračkim mestima rekli da nikakve nepravilnosti nisu videli, ali da su ih videli na društvenim mrežama.

"Došli su da gledaju kod nas kakvi su izbori, sami su rekli da nisu videli nepravilnosti. Posle kažu videli su nepravilnosti na društvenim mrežama. Oni su brojali glasove i u svojoj partiji, pa proglasili pogrešnog predsednika svoje partije, pokrali glasove u svojoj partiji, a došli ovde da nama broje glasove i sole pamet", izjavio je srpski predsednik.

Teme