Web Analytics
Isporuke nosivih uređaja veće za 7,5 odsto u trećem kvartalu - BetaRS

Isporuke nosivih uređaja veće za 7,5 odsto u trećem kvartalu

Ekonomija | 25.12.2023 | access_time 16:30
Isporuke nosivih uređaja veće za 7,5 odsto u trećem kvartalu
Foto: Zaposleni (desno) predstavlja uređaj za praćenje koji se nosi na telu I koji koristi Kineski navigacioni satelitski sistem BeiDou (BDS) na drugom Međunarodnom samitu o aplikacijama sistema BDS u Džudžou, u centralnoj kineskoj provinciji Hunan (Sinhua/Čen Sihan)

PEKING - Isporuke nosivih uređaja u Kini su porasle za 7,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dostigavši 34,7 miliona jedinica u trećem kvartalu 2023. Godine, pokazao je izveštaj o industriji koji je objavila globalna istraživačka firma International Data Corporation (IDC).

Kako prenosi Sinhua, u periodu od jula do septembra, Kina je isporučila 19,24 miliona jedinica uređaja za nošenje na ili u ušima (različite vrste slšalica) , što je povećanje od 9,8 odsto u odnosu na prethodnu godinu, navodi se u izveštaju IDC.

Isporuke pametnih satova na kineskom tržištu porasle su za 5,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dostigavši 11,4 miliona jedinica, dok je broj isporučenih traka za zglob porastao za 2,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dostigavši 3,98 miliona jedinica.

U izveštaju IDC se zaključuje da je ukupno tržište nosivih uređaja u Kini zabeležilo stabilan oporavak.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT