Web Analytics
Predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović prekinuo štrajk glađu iz zdravstvenih razloga - BetaRS

Predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović prekinuo štrajk glađu iz zdravstvenih razloga

Politika | 27.12.2023 | access_time 16:30
Predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović prekinuo štrajk glađu iz zdravstvenih razloga
Foto: Medija centar Beograd

Udruženi sindikati Srbije "Sloga", koji su na nedavnim izborima bilo deo liste "Srbija protiv nasilja", saopštili su danas je da njihov predsednik Željko Veselinović prekinuo štrajk glađu, u koji je stupio zbog navodne izborne krađe, iz zdravstvenih razloga.

U saopštenju se navodi da je Veselinović bio "primoran" da prekine štrajk glađu u sedištu Republičke izborne komisije (RIK) pošto su lekari zaključili da nastavak štrajka "nije u skladu sa njegovom zdravstvenom terapijom" i da predstavlja "ozbiljan rizik za njegovo zdravlje".

"Iako je Veselinović primoran da prekine štrajk glađu, on ostaje čvrsto posvećen ciljevima štrajka i nastaviće da pruža podršku zahtevima za ponavljanje izbora. Kao predsednik sindikata, planira da se obrati međunarodnim sindikalnim organizacijama, apelujući na njih da vrše pritisak na svoje vlade i države u cilju promovisanja demokratskih principa u Srbiji", stoji u saopštenju.

Veselinović se 23. decembra pridružio jednoj od nosilaca izborne liste "Srbija protiv nasilja" Mariniki Tepić koja od 18. decembra štrajkuje glađu u sedištu RIK-a, zahtevajući ponavljanje izbora zbog navodne krađe glasova.

Teme