Web Analytics
Jovanović (Novi DSS): Neophodan promišljeniji nastup opozicije u narednom periodu - BetaRS

Jovanović (Novi DSS): Neophodan promišljeniji nastup opozicije u narednom periodu

Politika | 28.12.2023 | access_time 21:45
Jovanović (Novi DSS): Neophodan promišljeniji nastup opozicije u narednom periodu
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je večeras da će, u slučaju da bude novih izbora u Beogradu, biti važno šta će od uslova za ravnopravne izbore prihvatiti vlast i kako će se u vezi sa tim ponašati opozicione partije.

Jovanović je za televiziju Nova S kazao da je potreban mnogo promišljeniji nastup opozicije u narednom periodu, prenela je Nova DSS.

On je još rekao da je vlast izgubila izbore u Beogradu i da Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije zapravo nemaju većinu, a da, kako je dodao, "mnogi olako prelaze preko te činjenice".

Ocenio je i da je verovatno da će izlazna strategija za vlast biti da kaže da nema većinu u Skupštini Beograda i da onda "to bude razlog za nove izbore, a ne protesti".

"Tada je najvažnije da mi iz opozicije sednemo i stavimo sve na papir: koje uslove tražimo, šta radimo ako se ne ispune, šta radimo ako se ispune, a šta ako se delimičmo ispune“, kazao je on.

Ocenio je da je "sada potreban mnogo promišljeniji nastup opozicije, jer imamo istoriju protesta koji su mogli, a nisu urodili plodom od 2017".

Upitan da li može da se očekuje pomoć međunarodne zajednice u vezi sa izborima, Jovanović je odgovorio da "naše probleme treba rešavati u našoj kući".

Napomenuo je i da "Zapad ne pomaže bilo šta što ne odgovara njihovim geostrateškim interesima", te ocenio da je njihiov interes da Srbija prizna secesiju Kosova.

"Zapadu i EU je to mnogo važnije nego pitanje demokratije i Vučićeve (predsednik Srbije Aksandar) autokratske vladavine", kazao je Jovanović.

Teme