Web Analytics
Vučić: Ja sam smenjiv, ali je za to potrebno da opozicija pobedi na izborima - BetaRS

Vučić: Ja sam smenjiv, ali je za to potrebno da opozicija pobedi na izborima

Politika | 31.12.2023 | access_time 11:15
Vučić: Ja sam smenjiv, ali je za to potrebno da opozicija pobedi na izborima
Foto: Beta/EMIL VAS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je danas da je on smenjiv, ali da je za to potrebno da opozicija pobedi na izborima.
On je ocenio da niko neće uzimati vlast na ulici dok ne pobedi na izborima.

"Politička kriza zaustavljena je na biračkim mestima. Narod političke probleme rešava na izborima i to je način kako se kriza rešava. Ovo je očajnički pokušaj da izbegnete odgovornost za loše rezultate", ocenio je Vučić gostujući na televiziji Prva.

On je kazao da su predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" sebe ubedili i lagali svoje simpatizere da će pobediti na beogradskim izborima.

"Oni su ubeđivali sebe da je njihov red na vlasti jer im se tako može. Nikada nisu priznali izbore, nijedne godine, jer oni misle da ne mogu da izgube, a sve su zapisnike sa izbornih mesta potpisali", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije naveo je da su studenti koji protestuju zahtevajući da se otvori birački spisak, neobavešteni, jer je "birački spisak javno dostupan".

"Ja ne živim za čestitke, već o tome šta će se pričati za 20, 30, 40 godina", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da po isteku njegovog mandata 2027. godine, po Ustavu, neće više moći da bude predsednik Srbije.

Upitan o snimku sa njegovog TikTok profila sa ministrom finansija Sinišom Malim, na kojem slušaju pesmu Lepe Brene "Četiri godine" ("... Četiri godine godine, duge godine, godine bola, godine tuge...") Vučić je naveo da su mu iz opozicije pretili policijom.

"Mnogo sam puta bio privođen, ali nikada zbog krađe, lopovluka i kriminala. Ne mogu da me uplaše. Ja se izvinjavam ako sam nekog uvredio, ta pesma je trebalo da bude šala, a sada mi prete zatvorom", naveo je Vučić.

Vučić je uputio izvinjenje zaposlenima u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave što nadležni nisu drugačije reagovali tokom blokade ulaza u zgradu tog resora koju su nedavno organizovali aktivisti neformalne grupe "Borba".

Vučić je za Prvu televiziju rekao da je kriv za odsustvo reakcije u tom slučaju jer kako je dodao, nije bio obavešten da aktivisti ne dozvoljavaju zaposlenima u tom ministarstvu da napuste zgradu.

"Da ne date ženama da izađu, da zabranjujete nekome gde će i kako da se kreće? Za ovo smo mi krivi, ja sam kriv jer nisam bio obavešten da se ovo tako dešava. Ovakvo poniženje da dopustimo za bilo kog građanina Srbije? Ovo je sramota za mene i našu državu. To se više neće ponoviti, možda će neko pokušati ali će biti oštro sankcionisan", rekao je Vučić.

Teme