Web Analytics
Mbape: Još nisam doneo odluku o budućnosti - BetaRS

Mbape: Još nisam doneo odluku o budućnosti

Fudbal | Izvor: Beta | 04.01.2024 | access_time 12:10
Mbape: Još nisam doneo odluku o budućnosti
Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape rekao je da još nije doneo odluku o svojoj budućnosti.

Mbapeov ugovor sa pariskim klubom ističe na kraju sezone, a mesecima se spekuliše da bi mogao da pređe u Real Madrid.

Francuski reprezentativac je u junu obavestio klub da ne želi da iskoristi opciju da produži ugovor na još godinu dana.

"Pre svega, ja sam vrlo, vrlo, vrlo motivisan za ovu sezonu. Ona je vrlo važna", rekao je Mbape, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Mbape je sinoć postigao gol u pobedi Pari Sen Žermena protiv Tuluza 2:0 i osvajanju Superkupa Francuske.

"Kao što sam rekao, imamo još trofeja koje moramo da osvojimo, a pošto smo sada osvojili jedan, to je obavljeno. Posle toga, ne, nisam doneo odluku o budućnosti. Ali u svakom slučaju, uz dogovor koji sam postigao sa predsednikom (Naselom Al-Kelaifijem) ovog leta, nije važno šta ću odlučiti", naveo je Mbape.

"Uspeli smo da zaštitimo sve strane i da sačuvamo mir u klubu za izazove koji su pred nama, tako da je to najvažnija stvar. A sve drugo možemo reći da je sporedno", dodao je 25-godišnji napadač.

Mbape je 2017. godine prešao u Pari Sen Žermen na pozajmicu iz Monaka, pre nego što je potpisao ugovor sa pariskim klubom vredan 180 miliona evra.

On je kao slobodan igrač mogao da napusti Park prinčeva na kraju sezone 2021/2022, ali je tada produžio ugovor na dve godine, uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana.

Mbape je obavestio klub da ne želi da iskoristi tu opciju, pa nije išao sa ekipom na predsezonsku turneju po Japanu. On se posle toga vratio u prvi tim, nakon što su, kako je klub naveo, obavljeni vrlo konstruktivni i pozitivni razgovori.

Teme