Web Analytics
Naslovne strane za subotu i nedelju, 6. i 7. januar 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za subotu i nedelju, 6. i 7. januar 2024. godine

Društvo | 06.01.2024 | access_time 10:25
Naslovne strane za subotu i nedelju, 6. i 7. januar 2024. godine
Foto: Beta/Miloš Miškov

Beogradski dnevni listovi u dvobrojima za subotu i nedelju, 6. i 7. januar 2024. godine pišu o Božiću, vraćanju obaveznog vojnog roka, inovativnim lekovima, izbornim i drugim temama.

BLIC - Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić u intervjuu za list navodi "Svi inovativni lekovi da budu besplatni do 2028. godine". U tekstu "10 ključnih detalja o vojnom roku", o predlogu Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije za vraćanje obaveznog služenja vojske.

VEČERNJE NOVOSTI - List prenosi izjavu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija "Kosovo se ne brani na Tviteru". Ministar finansija Siniša Mali za list poručuje "Nećemo stati sa razvojem", a ministar građevinarstva Goran Vesić "Važni putevi koji nas vode sebi".

DANAS - Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas za list ocenjuje "Izborna krađa je dokazana, nebitno je šta kaže Vučić". Poslanik Narodne stranke Vladeta Janković u intervjuu za list navodi "Trenutak za opoziciju propušten još u junu".

NOVA - Glumica Svetlana Bojković za list kaže "Protesti neće izostati, vlast nam svakog dana pruža nove razloge". List prenosi i božićne poslanice patrijarha Porfirija i vladike Grigorija.

POLITIKA - Patrijarh Porfirije u intervjuu za list poručuje "Crkva će nastaviti da gradi mir". Arhitekta Jelena Kuzmanović navodi za list "Oslobodićemo obalu Dunava od industrije i otvoriti reku".

KURIR - "Italijane učim srpskim običajima", kaže naš proslavljeni fudbalski as Dušan Vlahović. List piše i o godišnjici napada Albanca na dvanaestogodišnjeg Stefana Stojanovića i njegovog rođaka Miloša Stojanovića kada su prošle godine išli po badnjak.

SRPSKI TELEGRAF - "Preživeli smo 5. oktobar, preživećemo i ovo", kaže predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić. List još prenosi da je naš košarkaš Nikola Jokić potpuno zaludeo Ameriku.

INFORMER - "Terorišu narod, a hoće da uzmu nardone pare", opozicija ne zna za sramotu. List piše i o nevidljivim herojima, jednoj Tatjani koja je usvojila dete "leptira" i maloj Anji koja je spasila mlađeg brata.

Teme