Web Analytics
Danas oblačno, mestimično kiša, tokom noći pad temperature - BetaRS

Danas oblačno, mestimično kiša, tokom noći pad temperature

Društvo | 07.01.2024 | access_time 10:10
Danas oblačno, mestimično kiša, tokom noći pad temperature
Foto: Beta/Milan Obradovic

U Srbiji će danas biti oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće vetar ujutro i pre podne slab i umeren, na jugu Banata i jak istočni i jugoistočni, od sredine dana u skretanju na umeren i jak severozapadni. Jutarnja temperatura će se kretati od šest od 12 stepeni, u Negotinskoj Кrajini oko tri stepena, tokom dana u padu, pa će uveče biti u intervalu od nula do pet stepeni.

Кrajem dana i tokom noći uz osetan pad temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, pa se do jutra očekuje i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača.

U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa kišom. Vetar će ujutro i pre podne biti slab i umeren istočni i jugoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni. Temperatura će biti bez većeg kolebanja od osam do 10 stepeni, a tokom noći će biti vetrovito uz umeren i jak severozapadni vetar, a u drugom delu noći uz osetan pad temperature kiša će preći u sneg, pa se do jutra u višim delovima grada očekuje formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Teme