Web Analytics
Terzić: Najbolji ste i najplaćeniji igrači, titula je obaveza - BetaRS

Terzić: Najbolji ste i najplaćeniji igrači, titula je obaveza

Fudbal | 10.01.2024 | access_time 12:05
Terzić: Najbolji ste i najplaćeniji igrači, titula je obaveza

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas svojim fudbalerima na početku priprema za drugi deo sezone da su najbolji i najplaćeniji i da moraju da osvoje šampionsku titulu.

"Mnogi od vas su radili sa novim starim trenerom Vladanom Milojevićem, a ko nije, da zna da će zahtevi biti na najvišem nivou. Očekuju nas teške pripreme što je normalno s obzirom kakav nas težak period očekuje do kraja maja i završetka šampionske trke. Dres koji nosite sve obavezuje, sve osim šampionske titule će razočarati armiju zvezdinih navijača. Rekao sam, kad se desi da ne uzmemo titulu, odlazim iz kluba i svi ljudi oko mene, pa vi vidite kako ćete i šta ćete ako ne budemo šampioni", rekao je Terzić igračima.

Zvezda je danas počela pripreme za drugi deo sezone, u koji ulazi sa bodom zaostatka za prvoplasiranim Partizanom i novim trenerom Vladanom Milojevićem, koji je početkom godine zamenio Baraka Bahra, sa kojim je raskinuta saradnja.

"Najbolji ste, najjači, najkvalitetniji, imate najbolje uslove, najplaćeniji ste i sve osim šampionske titule ne dolazi u obzir. Verujem u vas i želim da vas zdravlje posluži. Slušajte trenera kao i u prošlom mandatu i nema zime. Čeka nas pet mesci, težak period, svi morate da se stavite u funkciju samo osvajanja titule. Prilagodite privatan život, način ishrane, života, treninga pa onih 90 minuta na terenu. Nadam se da ćemo sa osmehom završiti sezonu", rekao je Terzić.

On je rekao da "ko nije spreman da živi i radi pod pritiskom, da nije za Zvezdu" i da je istorija pokazala da je u klubu bilo fantastičnih igrača koji nisu mogli da izdrže pritisak igranja u Zvezdi.

Zvezda je u poslednjoj utakmici jesenjeg dela 20. decembra izgubila od Partizana 1:2, a Terzić je rekao da su crno-beli taj meč odigrali srcem, da su bili motivisaniji.

"Partizan me je iznenadio i trener Duljaj nizom od 13 uzastopnih pobeda i zaslužuju poštovanje. Zvezda je bila bolja, ali negde ih je bog nagradio, jer su više želeli. I dalje mislim da smo najkvalitetniji sa ovim trenerom, koji poznaje našu ligu, mentalitet naših igrača, mislim da će sve da dođe na svoje mesto", dodao je Terzić.

On je rekao da mladi igrači Mijatović i Nedeljković neće biti prodati, da klub neće dovoditi levog beka, ali da je zainteresovan za Sremčevića iz Mladosti iz Lučana, ali da ne voli da priča o igračima sa kojima nije završen transfer.

"Nećemo dovoditi levog beka, pretresali smo spisak i s obzirom da nemamo evropskih utakmica, mislimo da Rodić može da iznese proleće. Viktor Radojević se nametnuo u Grafičaru i dobiće šansu. Imamo mnogo razgovora za mnogo igrača, pokušaćemo da se oslobodimo igrača koji su manje potrebni Milojeviću, da uzmemo novac za njih, ali videćemo. Ne može da ode nijedan igrač čiji odlazak bi ugrozio osvajanje šampionske titule, jer ona nema cenu", naveo je Terzić.

On je istakao da za Mirka Ivanića klub ima najveću ponudu, ali da on neće otići jer je ključni igrač za osvajanje titule.

Terzić je dodao da klub mora da prodaje igrače jer je to jedini izvor prihoda uz bonuse evropske kuće fudbala, pošto nijedna državna kompanija nije sponzor Zvezde i da je ostao samo Gasprom.

"Razgovaramo sa Gaspromom, u junu nam ističe ugovor. Oni su uz Zvezdu od 2010. godine i nema sumnje da su zainteresovani jer smo ih na pravi način reprezentovali u Evropi u ovim teškim trenucima kroz koje prolaze naša ruska brača bili su uz nas kada je nama bilo najteže. Pokazali smo odnos koji prevazilazi poslovni odnos", naveo je Terzić.

Generalni direktor crveno-belih istakao je da klub nikada nije ostao dužan nijednom igraču.

"Svi nešto pričaju o dugovanjima Zvezde, ja sam ovde 10 godina i nijedan igrač nije napisao tužbu i otišao nezadovoljan. Mi ne možemo puškom da oteramo igrače kad im nađemo klub u inostranstvu. Procenite samo da li im je lepo i da li im se duguje. Svi su oni ovde ušuškani, dobro plaćeni, veruju Crvenoj zvezdi", rekao je Terzić.

Milojeviću su se danas javila 27 fudbalera: Omri Glazer, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Balša Popović, Kosta Nedeljeković, Lazar Nikolić, Miloš Degenek, Uroš Spajić, Aleksandar Dragović, Nemanja Milunović, Veljko Milosavljević, Milan Rodić, Viktor Radojević i Srđan Mijailović.

Na početku priprema su i Marko Stamenić, Gelor Kanga, Nikola Knežević, Jovan Šljivić, Mirko Ivanić, Aleksandar Katai, Andrija Maksimović, Nikola Mituljikić, Jovan Mituljikić, Vladimir Lučić, Uroš Kabić, Stefan Mitrović i Jovan Mijatović.

Crveno-belima će se ubrzo pridružiti Šerif Endiaje, Edmund Ado i Piter Olanjinka, dok su zbog reprezentativnih obaveza odsutni Žan Filip Kraso, Kings Kangva, Naser Điga, Osman Bukari i In Bom Hvang.

Pripreme sa prvim timom će obaviti i član omladinske ekipe Veljko Milosavljević, kao i Viktor Radojević i Andrija Maksimović, koji su prethodnu polusezonu proveli u Grafičaru. U prvu ekipu Crvene zvezde su prekomandovani i golman Balša Popović, kao mladi napadač Aleksandar Kahvić koji će takođe putovati na Kipar.

Zvezda će trenirati u Beogradu do 14. januara, a zatim će dan kasnije otputovati na Kipar, na Pafos, gde će boraviti 17 dana i odigrati pet kontrolnih utakmica.

Rivali crveno-belima na zimskim pripremama biće kiparska Hloraka (17. januar), mađarski Zalaegeršeg (20. januar), subotički Spartak (24. januar) i lučanska Mladost (28. januar). Naknadno će biti objavljeno ko će biti poslednji rival na pripremama, 1. februara.

Teme