Web Analytics
Nadzorni odbor Skupštine Srbije za kontrolu izbora proglasio se nenadležnim za kršenje tišine - BetaRS

Nadzorni odbor Skupštine Srbije za kontrolu izbora proglasio se nenadležnim za kršenje tišine

Politika | 11.01.2024 | access_time 14:45
Nadzorni odbor Skupštine Srbije za kontrolu izbora proglasio se nenadležnim za kršenje tišine
Foto: Beta/Ana Slovic

Nadzorni odbor Skupštine Srbije za kontrolu izbora je na današnjoj sednici jednoglasno odlučio da nije nadležan za odluku o kršenju izborne tišine u medijima United Grupe tokom ponovljenih izbora krajem decembra - izjavio je član Odbora Slobodan Prvanović.

"Nadzorni odbor nije doneo deklerativno osuđujuću odluku protiv medija u vlasništvu United Grupe, i ja sam zadovoljan zbog toga. Mislim da bolje od ovoga nije moglo da se desi… Na početku diskusije je delovalo da će većina da usvoji zahtev u smislu da će doneti deklerativno osuđujuću odluku, ali, da li zbog naših argumenata ili nečeg drugog, postupićemo onako kako smo postupali kada su bili u igri i neke druge pritužbe", kazao je Prvanović.

Na sednici Odbora se razgovaralo i o tome da se upute preporuke Skupštini da se izmeni zakon da bi sledeći sastav Nadzornog odbora imao veća i preciznija ovlašćenja o svojoj nadležnosti.

Na današnjoj sednici je prva tačka dnevnog reda koju su inicirali članovi Odbora iz redova vlasti, bila tvrdnja da su televizije N1 i ostali mediji iz United Grupe kršili izbornu tišinu tokom ponovljenog glasanja na izborima.

Teme