Web Analytics
NBA liga kaznila Rajakovića sa 25.000 dolara zbog kritikovanja sudija - BetaRS

NBA liga kaznila Rajakovića sa 25.000 dolara zbog kritikovanja sudija

Kosarka | Izvor: Beta | 11.01.2024 | access_time 22:10
NBA liga kaznila Rajakovića sa 25.000 dolara zbog kritikovanja sudija
Uprava NBA lige kaznila je trenera košarkaša Toronta Darka Rajakovića sa 25.000 dolara zbog javnog kritikovanja sudija posle poraza od Los Anđeles Lejkersa.

Rajaković je bio ljut i na konferenciji za novinare posle poraza (131:132) istakao je da su Lejkersi u četvrtoj četvrtini izveli 23 slobodna bacanja, a njegova ekipa samo dva.

Tokom čitave utakmice, koja je odigrana u noći između utorka i srede, ekipa iz Los Anđelesa imala je 36 slobodnih bacanja, od čega 14 Entoni Dejvis, a Toronto ukupno 13.

"Ovo što se dogodilo večeras, to je potpuno s....e. Ovo je sramota. Sramota za sudije. Sramota za ligu da ovo dozvoli. Imali su 23 slobodna bacanja, a mi samo dva u četvrtoj četvrtini", rekao je srpski trener, koji je tokom konferencije u nekoliko navrata udario rukom o sto.

Rajaković je rekao da utakmica nije bila poštena i nagovestio da u Torontu smatraju da nije prvi put da sudije nisu imale ujednačen kriterijum.

Reptorse je razljutila i odluka o prekršaju Ar Džej Bareta na Dejvisu 24,8 sekundi pre kraja, u napadu u kome je Skoti Barns pogodio trojku kojom bi izjednačio. U Torontu smatraju da je Dejvis simulirao.

"Morali su da pobede večeras? Ako je tako, recite nam, pa da se ne pojavimo na utakmici. Dajte im pobedu. Ali to nije bilo fer i ovo nam se ne događa prvi put", rekao je tada Rajaković.

Teme