Web Analytics
Razvoj 'lepe Kine' u etapama - BetaRS

Razvoj 'lepe Kine' u etapama

Svet | 12.01.2024 | access_time 10:10
Razvoj 'lepe Kine' u etapama
Centralni komitet Komunističke partije Kine i Državni savet izdali su smernice za sveobuhvatno promovisanje razvoja "Lepe Kine" prema kojima taj razvoj mora da dobije istaknutost u izgradnji jake zemlje i u procesu postizanja nacionalnog podmlađivanja, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Do 2027. godine u Kini će biti postignuta konstanta u ukupnom smanjenju velikih zagađivača i doći će do poboljšanja kvaliteta ekološke sredine.

Do 2035. godine, zelene metode proizvodnje i načini života biće široko razvijeni, emisije ugljenika će dostići vrhunac i biti u stalnom padu, a ekološko okruženje zemlje će se suštinski poboljšati.

Gledajući ka sredini veka, kineska ekološka civilizacija će se sveobuhvatno poboljšati, njen zeleni razvoj i način života će dobiti pun oblik, a duboka dekarbonizacija njenih ključnih oblasti biće realizovana, navodi se u smernicama. Ekološko okruženje zemlje će do tada takođe biti zdravo i lepo, njen ekološki i sistem upravljanja i kapaciteti biće u potpunosti modernizovani, a u svim aspektima biće izgrađena "Lepa Kina".

U smernicama se poziva na napore za jačanje nadzora, zaštite i restauracije kriminalističkih službi uz nastojanje da nacionalna ekološka zaštita ostane na crvenoj liniji iznad 3,15 miliona kvadratnih kilometara.

Treba raditi na tome da se do 2030. godine ostvari vrhunac ugljenika i postavi temelj za naporan rad na postizanju cilja ugljenične neutralnosti do 2060. godine.

Do 2035. odnos prometa železničkog tereta imao je za cilj da dostigne oko 25 procenata, dok je efikasnost iskorišćenosti energetskih i vodnih resursa bila usmerena na dostizanje naprednog nivoa na globalnom nivou, navodi se u izveštaju.


Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Fudbal

Zelena Srbija

Hronika

Scena